leerbedrijf voor stoere jongemannen en -dames

Huisverkoop door Meike en Lisann

geschreven door Kievit op 22 mei 2019

Behalve het normale team van Kievit, zijn er op het veld een aantal stagiaires actief. Wij zijn niet alleen een tuinbouwbedrijf en een verwerkend bedrijf, we willen ook een leerbedrijf zijn. Het is mooi om een aanvulling te mogen zijn op de schoolbanken. Wij van Kievit denken dat dit essentieel is om een goed beeld te krijgen van het reilen en zeilen in de praktijk. Sterker nog, wij zien lieden uit hogere kennisregionen zich altijd makkelijk verslikken in zoiets ‘makkelijks’ als logistiek.

Naast dappere stagiaires van de Warmonderhof, hebben we met onze tuin ook een aantrekkende werking op een paar Katwijkse jongemannen. Waar vroeger een groot aandeel rechtstreeks de landbouw in ging, als natuurlijke arbeidsplek, is er nu een grote leegte ontstaan. Immers de landbouw verdwijnt in rap tempo als werkplek. Nick (9) en sinds kort ook Maarten (11) zijn maar wat blij dat ze bij ons op de tuin mogen werken. Echt gereedschap, echte gewassen. Stoer met kruiwagens doorgeschoten gewas verwijderen en zelfs echte paksoi oogsten voor de huisverkoop op zaterdag.

Gelijk ook maar even gepolst of ze in augustus het bedrijf een maandje kunnen overnemen? Even op vakantie zou best lekker zijn. ‘Geen probleem hoor, dat doen wij wel!’ Het leven is geweldig met boer Nick en boer Maarten aan je zijde!

Naast twee stoere jongemannen worden ook Meike (13) en Lisann (14) opgeleid. Aardbeien plukken, schoffelen, planten verzorgen en huisverkoop. Echt werk, het is even wennen, maar dan wil je niets anders meer! Meike, kende ik die niet ergens van? Jazeker, dat is een volbloed Kievit-kuiken die haar dons al aardig begint kwijt te raken…


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!