Toffe piepers van Bram en Ilse

biologische aardappelen

geschreven door Kievit op 21 november 2018

Je hebt veel bedrijven die op deze wijze communiceren: “Wij van Supermarkt Y hebben sperziebonen van Bertje”. En dan zie je op een foto Bertje, vrolijk lachend natuurlijk, in de bonen. Eigenlijk is dat een beetje nep, want ze kennen Bertje helemaal niet echt en Bertje wordt keihard ingeruild als de sperziebonen uit Polen (van Janek, maar die komt nooit op de foto) goedkoper zijn.

Bram & Ilse

Bram en Ilse zijn echt. Ik heb zelf bij ze in de klas gezeten en ik zou een boekje open kunnen doen, vooral over die Bram. Maar dat gaan we niet doen, want zowel Bram en Ilse zijn supergoeie lui. En ik was 25 jaar geleden ook niet alleen maar braaf en voorbeeldig, ook daar moet ik eerlijk in zijn.

Lachende Bram met koe
Onze lachende boer Bram

Kamperen bij voorbeeldbedrijf

Bram en Ilse hebben een mooi melkveehouderijbedrijf “De Buitenplaats” en telen aardappels voor Kievit. Die veehouderij is eigenlijk een voorbeeldbedrijf voor iedereen die vindt dat de schaalvergroting in de landbouw te ver is gegaan. Laagproductieve koeien met hoorns, eigen verwerking van melk tot zuivel die in de omgeving wordt afgezet, een camping erbij en al met al een vrolijke toestand. En daarnaast elk jaar een mooi stuk aardappels voor Kievit, of beter gezegd, voor jou de Kievit-klant!

team De Buitenplaats
team “De Buitenplaats”

Biologisch-dynamisch met Demeter-keurmerk

Het zijn best wat woeste knollen. Niks geen glad gepolijst huidje, maar wel goed van smaak, mooi stevig. En met het Demeter-keurmerk, het keurmerk voor het biologisch-dynamische bedrijf. Dat is een bedrijf wat niet alleen biologisch werkt, maar intensiever aan de kringlopen werkt. Bram en Ilse hebben als gemengd bedrijf een mooie bedrijfskringloop en hebben deze nog groter gemaakt door met De Lepelaar, ook biologisch-dynamisch (BD), samen te werken.

Piepers van Kievit

De piepers komen dus van een bedrijf met veel toegevoegde maatschappelijk waarde. Toegankelijk voor publiek, afzet in de regio, extra aandacht voor mens, dier en kringloop en kleinschalige productie voor voeding. Het leuke is dat wij, dankzij de abonnementen, een betere prijs kunnen betalen voor deze kwaliteitsknollen en dat je als klant toch niet teveel betaalt.

De piepers zijn €2,75 voor 2 kg of €4,75 voor 3,5 kg.* Deze standaardzakken kunnen wekelijks of tweewekelijks aan je pakket worden toegevoegd en bevatten heerlijke feelgood allround piepers.

piepers oogsten voor Kievit
Piepers oogsten voor Kievit

 

* Het gewicht varieert door het seizoen. Het nieuwe aardappelseizoen begint rond mei/juni, in die periode beginnen we met kleinere zakjes. In de herfst zijn de zakken weer op gewicht. Voor actuele prijzen zie: Aanvullende abonnementen.


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!