Vers van de bakker!
05 mei 2017
Op veler verzoek hebben wij ons assortiment vers, biologisch brood uitgebreid. Wij hebben gekozen voor brood van Zonnemaire van Biologische bakkerij Ad van der Westen, een ambachtelijke bio-bakker van formaat! Ze gebruiken eerlijke en natuurlijke ingrediënten, geen rare toevoegingen. Altijd voorgebakken op authentieke wijze en gegarandeerd 100% biologisch. Dat proef je!
Het verse broodassortiment is opgebouwd uit desem- en gistbroden. Van stevig Duits brood tot toegankelijk gistbrood, van gewone knip tot oergraan-desem. Alle broden zijn gesneden en leverbaar op een paar Duitse broden na. Op de Digitale boerenmarkt vind je al onze verse Zonnemaire broden. De komende tijd zal het verse brood assortiment nog verder uitbreiden.Ga naar: assortiment vers Zonnemaire brood Heerlijk biologisch brood, ambachtelijk bereid. In de nacht gebakken, in alle vroegte gesneden en dezelfde dag door Kievit bezorgd!
Vers brood, op tijd bestellen!
Knapperig vers brood verkopen wij natuurlijk niet vanuit voorraad, maar wordt speciaal voor jou besteld. Dit vraagt een goede afstemming tussen jou als klant, Kievit en de bakker. De bakker heeft tijdig de bestelling nodig om het ambachtelijke deeg te kneden, te laten rijzen, en het brood te bakken in de nacht voor levering. Het is afhankelijk van jouw bezorgdag tot hoe laat je het brood op de Digitale boerenmarkt kunt bestellen. Hierover berichten we je in een aparte email.
Authentieke smaak verzekerd met Zonnemaire
Biologische bakkerij Ad van der Westen bakt ruim 60 jaar brood uit volle overtuiging en hecht veel waarde aan zorgvuldig gecontroleerde grondstoffen en een duurzaam productieproces. Het graan wordt wekelijks vers gemalen tussen ambachtelijke molenstenen. Na gereedheid wordt het deeg handmatig gemengd en gekneed. Om daarna alle tijd te krijgen om optimaal te rijzen. Het brood wordt in traditionele ovens gebakken en is zo verzekerd van de originele smaak.
Verzekerd van échte desem in Zonnemaire brood
Al meer dan 35 jaar wordt bij bakkerij Zonnemaire dagelijks origineel desembrood gebakken. Hierbij wordt altijd gebruik gemaakt van hun eigen desemcultuur. Om de hoge kwaliteit te garanderen wordt het brood elke week in het laboratorium van Lima gecontroleerd op de juiste kwaliteit en zuurtegraad.Europa’s enige bakkerij die produceert onder licentie en controle van LimaEind jaren 70 startte Ad van der Westen met het bakken van brood op een alternatieve manier: gebakken op biologische basis en zonder toevoegingen. Hij kwam hierbij in contact met Lima en ging een jaar lang elke zondag naar Sint-Martens-Latem om zich het bakken van biologisch desembrood volledig eigen te maken. Na zes maanden ontving hij een licentie van Lima om origineel zuurdesembrood te bakken voor de natuurvoedingsmarkt.Gebruik van 100% natuurlijke zuurdesemZuurdesemcultuur wordt bereid uit de spontane verzuring van biologisch volkoren spelt-, rogge- en/of tarwemeel. Als het moederdeeg eenmaal gerijpt is kan er elke dag verse desem bereid worden. De trage vergisting van het deeg geeft uiteindelijk de karakteristieke zure smaak aan het brood.Echte zuurdesem is gemaakt zonder toevoeging van gist, suiker of druiven en bevat wilde gist die van nature aanwezig is. Een desemcultuur wordt gemaakt door water met meel te mengen, deze door te roeren en aan te lengen totdat er voldoende cultuur is om een moederdeeg te maken. Dit moederdeeg vormt de basis om desem te maken.Geen zuurdesempoedersZonnemaire brood wordt gebakken van biologische ingrediënten en eigen desemcultuur. Gebruik van zuurdesempoeders staat haaks op hun visie en worden dan ook niet toegepast.
Zonnemaire kent haar verantwoordelijkheid
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Zonnemaire vanzelfsprekend. Natuur en milieu krijgen dan ook alle aandacht. Dit komt uiteraard tot uitdrukking door de verwerking van biologische grondstoffen. Bij de biologische teelt wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest of pesticiden. Ook vindt er bij de zaadwinning geen genetische manipulatie plaats.Maar ook binnen de productie en logistiek speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Door bewust om te gaan met energie, efficiënte planningen en slimme productietechnieken dragen ze graag hun steentje bij aan duurzame oplossingen.
Zonnemaire brood is veel mééér dan lekker!
Je zet namelijk veel méér dan een authentieke smaak op tafel. Want met Zonnemaire kies je voor balans, natuurlijk, duurzaamheid en vitaliteit. Bewust kiezen voor lekkere, gezonde biologische voeding: jij kent dit gevoel vast als geen ander!