BEKIJK ONZE RECEPTEN
3 Oktober peen en ui met Midden Oosterse twist
Traditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje…
Lees meer...Gegrilde bloemkool met kappersaus
Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend…
Lees meer...Courgette, paprika, rucola en haloumi
Courgette en paprika, dat is altijd een heerlijk stel. Dit is een lekker makkelijk recept.…
Lees meer...Raapstelensalade met avocado
Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of…
Lees meer...Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm
Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het…
Lees meer...Snijbiet met mozzarella
Snijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook…
Lees meer...Bloemkoolcouscous met linzen
Al eerder gaf ik een soortgelijk recept, maar deze week vond ik het echt weer…
Lees meer...Venkelsalade met sinaasappel en olijven
Een klassieker uit Sicilië, deze venkelsalade. Je kookt met wat er voor handen is, nou…
Lees meer...Sperziebonen-salade
Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig,…
Lees meer...Paksoisalade
Paksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is…
Lees meer...Gele bieten met sinaasappel à la Ottolenghi
Bietjes eten wij thuis vaak met linzen of met geitenkaas en pitjes of met gehaktballetjes…
Lees meer...Sperziebonen met basilicum en Parmezaan
In zuidelijk Frankrijk eten ze graag boontjes als salade, bijvoorbeeld in de beroemde salade Nicoise.…
Lees meer...Snijbiet met linzen
Een supersnelle stoof maak je met snijbiet en linzen uit een potje. Prima voor een…
Lees meer...Venkelsalade met rucola en feta
Bietjes en rucola en feta, dat is bij ons thuis een heel traditionele combinatie. Gekookte…
Lees meer...Crème verveine met gepocheerd fruit
Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens…
Lees meer...Bleekselderijsalade met komkommer en appel
Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade…
Lees meer...Palmkoolsalade
Een jaar geleden probeerden we het voor het eerst, palmkool in de zomer. Way back in…
Lees meer...Geglaceerde raapjes
Ha, ze zijn goed gegroeid op onze nieuwe poldergrond, de meiraapjes!
Lees meer...Spaghetti met venkel en ansjovis
Spaghetti met venkel, dat is in een half uurtje klaar en wat ons betreft altijd…
Lees meer...Risotto alla Parmigiana met asperges
Het aspergeseizoen is kort, dus je moet ervan genieten zolang als het duurt! misschien wel…
Lees meer...