GEZONDE RECEPTEN

Wekelijks bedenken wij de lekkerste gezonde gerechten die aansluiten op het groentepakket. De insteek is om je te inspireren en op weg te helpen iets verrassends op tafel te zetten. De meeste gerechten zijn vegetarisch maar het is natuurlijk geheel aan jou wat je er bij doet. Ook kun je hier oudere recepten vinden.

BEKIJK ONZE RECEPTEN

een carpaccio van chioggiabiet met eldsla, geitenkaas, walnoot en vijgen

Chioggia bieten met veldsla en vijg

Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado.…

Lees meer...

Pasta met pompoensaus

Op Rosa’s school hielp ik met het uithollen van pompoenen, de bovenbouwleerlingen maakten een Halloween-pompoen.

Lees meer...

Witlofsalade met walnoot en peer 

In Frankrijk wandelden we onlangs tussen de notenbomen en smikkelden we onderweg van vers gedopte…

Lees meer...
koolraap

Koolraap brengt vitaliteit en -ook handig- een lampionnetje

Een koolraap is een minder geliefde groente, sommige mensen kennen deze knoepert zelfs niet eens!

Lees meer...
Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

O, ja, bloemkool is zo veelzijdig! Deze keer belandde hij in een lekker kruidig soepje…

Lees meer...
Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft…

Lees meer...
Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze…

Lees meer...
veldsla met peren

Veldsla salade met peer en kaas

Een klassieke combi die het altijd goed doet: peer, noten en kaas. Ik maakte deze…

Lees meer...
Hartige taart met regenboogpeen en kaas

Worteltaart met kaas

Die regenboogpeen  vind ik geweldig, maar ook telkens weer een uitdaging. Want die paarse wortel…

Lees meer...
Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij in augustus? Jazeker, ook als het geen snertweer is, is dit een heerlijke groente!…

Lees meer...
bieten recept

Bietenrisotto met geroosterde biet

Eigenlijk zijn dit twee recepten: 1 voor bietenrisotto en 1 voor geroosterde biet. Je kunt…

Lees meer...
mais met geraspte kaas erover

Mais met oregano en boter

Mmmm, als de mais zo lekker sappig en zoet is, hoef je er niet veel…

Lees meer...
Couscousschotel met prei

Couscousschotel met prei

Met prei kan je heerlijk mixen. In soep of een wokschotel, een preitje brengt meer…

Lees meer...
andijviesalade

Andijvie salade met appel en sinaasappel

Ingrediënten voor de salade: 1 krop andijvie, 1 appel, 1 sinaasappel, 50 g pecannoten, geraspte pecorino (naar smaak), voor…

Lees meer...
gegrilde bloemkool met tomaat en een saus van kappertjes

Gegrilde bloemkool met kappersaus

Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend…

Lees meer...
Courgette, paprika, rucola en haloumi

Courgette, paprika, rucola en haloumi

Courgette en paprika, dat is altijd een heerlijk stel. Dit is een lekker makkelijk recept.…

Lees meer...
raapstelensalade met avocado

Raapstelensalade met avocado

Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of…

Lees meer...
Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het…

Lees meer...
snijbiet met mozzarella

Snijbiet met mozzarella

Snijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook…

Lees meer...
Bloemkoolcouscous met linzen

Bloemkoolcouscous met linzen

Al eerder gaf ik een soortgelijk recept, maar deze week vond ik het echt weer…

Lees meer...
Sperziebonen-salade met tomaat, zwarte bonen, olijf en ui

Sperziebonen-salade

Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig,…

Lees meer...