BEKIJK ONZE RECEPTEN
Chioggia bieten met veldsla en vijg
Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado.…
Lees meer...Pasta met pompoensaus
Op Rosa’s school hielp ik met het uithollen van pompoenen, de bovenbouwleerlingen maakten een Halloween-pompoen.
Lees meer...Witlofsalade met walnoot en peer
In Frankrijk wandelden we onlangs tussen de notenbomen en smikkelden we onderweg van vers gedopte…
Lees meer...Koolraap brengt vitaliteit en -ook handig- een lampionnetje
Een koolraap is een minder geliefde groente, sommige mensen kennen deze knoepert zelfs niet eens!
Lees meer...Indiase bloemkoolsoep met naanbrood
O, ja, bloemkool is zo veelzijdig! Deze keer belandde hij in een lekker kruidig soepje…
Lees meer...Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat
Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft…
Lees meer...Pastinaak puree met tijm
Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze…
Lees meer...Veldsla salade met peer en kaas
Een klassieke combi die het altijd goed doet: peer, noten en kaas. Ik maakte deze…
Lees meer...Worteltaart met kaas
Die regenboogpeen vind ik geweldig, maar ook telkens weer een uitdaging. Want die paarse wortel…
Lees meer...Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel
Knolselderij in augustus? Jazeker, ook als het geen snertweer is, is dit een heerlijke groente!…
Lees meer...Bietenrisotto met geroosterde biet
Eigenlijk zijn dit twee recepten: 1 voor bietenrisotto en 1 voor geroosterde biet. Je kunt…
Lees meer...Mais met oregano en boter
Mmmm, als de mais zo lekker sappig en zoet is, hoef je er niet veel…
Lees meer...Couscousschotel met prei
Met prei kan je heerlijk mixen. In soep of een wokschotel, een preitje brengt meer…
Lees meer...Andijvie salade met appel en sinaasappel
Ingrediënten voor de salade: 1 krop andijvie, 1 appel, 1 sinaasappel, 50 g pecannoten, geraspte pecorino (naar smaak), voor…
Lees meer...Gegrilde bloemkool met kappersaus
Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend…
Lees meer...Courgette, paprika, rucola en haloumi
Courgette en paprika, dat is altijd een heerlijk stel. Dit is een lekker makkelijk recept.…
Lees meer...Raapstelensalade met avocado
Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of…
Lees meer...Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm
Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het…
Lees meer...Snijbiet met mozzarella
Snijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook…
Lees meer...Bloemkoolcouscous met linzen
Al eerder gaf ik een soortgelijk recept, maar deze week vond ik het echt weer…
Lees meer...Sperziebonen-salade
Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig,…
Lees meer...