GEZONDE RECEPTEN

Wekelijks bedenken wij de lekkerste gezonde gerechten die aansluiten op het groentepakket. De insteek is om je te inspireren en op weg te helpen iets verrassends op tafel te zetten. De meeste gerechten zijn vegetarisch maar het is natuurlijk geheel aan jou wat je er bij doet. Ook kun je hier oudere recepten vinden.

BEKIJK ONZE RECEPTEN

3 Oktober peen en ui met Midden Oosterse twist

Traditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje…

Lees meer...
gegrilde bloemkool met tomaat en een saus van kappertjes

Gegrilde bloemkool met kappersaus

Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend…

Lees meer...
Courgette, paprika, rucola en haloumi

Courgette, paprika, rucola en haloumi

Courgette en paprika, dat is altijd een heerlijk stel. Dit is een lekker makkelijk recept.…

Lees meer...
raapstelensalade met avocado

Raapstelensalade met avocado

Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of…

Lees meer...
Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het…

Lees meer...
snijbiet met mozzarella

Snijbiet met mozzarella

Snijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook…

Lees meer...
Bloemkoolcouscous met linzen

Bloemkoolcouscous met linzen

Al eerder gaf ik een soortgelijk recept, maar deze week vond ik het echt weer…

Lees meer...
Venkelsalade met sinaasappel en olijven

Venkelsalade met sinaasappel en olijven

Een klassieker uit Sicilië, deze venkelsalade. Je kookt met wat er voor handen is, nou…

Lees meer...
Sperziebonen-salade met tomaat, zwarte bonen, olijf en ui

Sperziebonen-salade

Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig,…

Lees meer...
Paksoisalade

Paksoisalade

Paksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is…

Lees meer...

Courgettesalade à la Alastair

Een vakantie-souvenir

Lees meer...
Gele bieten met sinaasappel à la Ottolenghi

Gele bieten met sinaasappel à la Ottolenghi

Bietjes eten wij thuis vaak met linzen of met geitenkaas en pitjes of met gehaktballetjes…

Lees meer...
Sperziebonensalade met basilicum en Parmezaan

Sperziebonen met basilicum en Parmezaan

In zuidelijk Frankrijk eten ze graag boontjes als salade, bijvoorbeeld in de beroemde salade Nicoise.…

Lees meer...
Snijbiet met linzen

Snijbiet met linzen

Een supersnelle stoof maak je met snijbiet en linzen uit een potje. Prima voor een…

Lees meer...
Venkelsalade met rucola en feta

Venkelsalade met rucola en feta

Bietjes en rucola en feta, dat is bij ons thuis een heel traditionele combinatie. Gekookte…

Lees meer...
Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Crème verveine met gepocheerd fruit

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens…

Lees meer...
Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade…

Lees meer...
salade met palmkool, wortel, appel en pitjes

Palmkoolsalade

Een jaar geleden probeerden we het voor het eerst, palmkool in de zomer. Way back in…

Lees meer...

Geglaceerde raapjes

Ha, ze zijn goed gegroeid op onze nieuwe poldergrond, de meiraapjes!

Lees meer...

Spaghetti met venkel en ansjovis

Spaghetti met venkel, dat is in een half uurtje klaar en wat ons betreft altijd…

Lees meer...
risoot met asperges, met een knapperig kruimelkorstje

Risotto alla Parmigiana met asperges

Het aspergeseizoen is kort, dus je moet ervan genieten zolang als het duurt!  misschien wel…

Lees meer...