Gezond ontbijten met De Halm
27 januari 2017
Ontbijten doen wij met De Halm! Ze maken heerlijke muesli’s, havermout en diverse vlokken.Graanpletterij de Halm kan met recht één van de grondleggers genoemd worden voor de productie van biologische granen, graanvlokken en muesli’s. In de jaren zeventig waren er steeds meer graantelers die het niet eens waren met de wijze waarop granen werden geteeld. Er werd in die jaren veel met bestrijdingsmiddelen gewerkt waarvan men niet precies wist wat dit voor gevolgen had voor onze gezondheid en de gezondheid van de grond.
Deze graantelers, waaronder De Halm, hebben aan de basis gestaan van twee stromingen, namelijk biologisch boeren en biologisch-dynamisch boeren.Bij De Halm worden granen geschoond, gepeld en geplet. Zo zijn ze startklaar voor jouw ontbijt! Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van granen die in Nederland verbouwd zijn (mits de granen in Nederland geteeld kunnen worden).De keus hiervoor is bewust gemaakt omdat de controle op het nakomen van regels zo het kortst en eenvoudigst is, er zo de minste verspilling van energie optreedt, en het milieu zo niet nog meer belast wordt door het verwerken van graan uit de omgeving. En zo draagt De Halm ook een steentje bij aan de bestaansmogelijkheid van de Nederlandse biologische landbouw.Deze week zijn de producten van De Halm in de aanbieding op de Digitale boerenmarkt.