Pompoenen in augustus
22 augustus 2017
Zelden hadden wij zo vroeg een pompoentje in het pakket als nu! Een vroeg pompoenenjaar dus. Bovendien heeft Fred, onze witlofteler van ‘Puur Origine’, ook zijn best gedaan voor een lekkere vroege planting. En die vroege zomerse dagen hebben hun effect gehad, met als resultaat biologische pompoen in augustus! Als je nu denkt: “Die wil ik pas in september eten”, dan hebben wij geweldig nieuws! Die pompoen vindt dat namelijk prima, leg hem maar buiten of in de vensterbank. Of smul er nu al van, er zijn vele variaties mogelijk. Erg lekker en gezond.
En hoe je hem doormidden krijgt? Dat kan met grof geschut, maar met een groot mes gaat ook prima! Je kunt de pompoen met schil en al eten, dus was hem voor gebruik goed. Zorg dat de pompoen stevig staat. Halveer hem eerst, en snij vervolgens in kwarten. Op deze manier kun je makkelijk de zaden verwijderen. Snij schijven en verwijder de lelijke plekjes van de schil en de stronk en kontje. De schijven kun je vervolgens desgewenst in stukjes snijden.Als je een lekker soepje gaat maken, dan kun je die halve bleekselderij van vorige week nog even wegwerken. Hier vind je ons recept Pompoensoep met gerookte tofu en Geroosterde pompoen-paprikaquiche.