Gelukkig nieuwjaar!
10 januari 2018
Na een onderbreking die geheel was gewijd aan de feestdagen, vrienden, familie, eindejaarsadministratie en twee bezoeken aan een subtropisch zwemparadijs – uit onderhandeld met de kinderen tegen flinke wandelingen in de Ardennen – is het weer tijd voor een nieuwe ronde!En ik denk dat het goed is. Immers, de mens is natuurlijk niet ontworpen om lui en lethargisch rond te hangen. Neen, jagen! Ontwerpen! Verse biologische groenten pakketten samenstellen!
Je merkt het ook aan de eerste tekenen thuis. De mentale jeuk die een kerstboom kan geven na de Tweede Kerstdag. Je dacht misschien dat je de enige was die daar last van had? Welnee! Dus heerlijk om wederom met de verse biologische producten te mogen werken. Zelfs met de boerenkool die ijskoud van het land komt! En zelfs als we, zoals nu, het jaar met een dijk van een websitestoring beginnen. We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je daar zo min mogelijk van gaat merken.In het nieuwe jaar met zijn traditie van goede voornemens, mede misschien ingegeven door de iets te zware maaltijden en misschien ook wat meer wijn dan normaal, is het natuurlijk heerlijk om weer verse groenten te kunnen eten. De winter is natuurlijk niet zo rijk aan groen als in andere getijden, maar wat er is, is zeer de moeite waard. Met de boerenkool van het veld van Bijzonderland en Puur Origine, de worteltjes van De Lepelaar, de laatste pompoenen van Chris Kempenaar, heerlijke kastanje champignons van Erik Lanser en de lekkere alfalfa van De Peuleschil en de Spaanse broccoli denken we deze week al heel veel goede compensatie te kunnen geven voor de kerstkransjes van de afgelopen tijd.