Paaseieren en een zonnetje
28 maart 2018
Met Pasen probeer je natuurlijk altijd iets bijzonders te doen met een pakket. Een product wat het feestgevoel versterkt, de Paasstemming verhoogd. En wat kan dat anders zijn dan een eierplant? Een eierplant zegt je? Jazeker, zo noemen de Engelsen een aubergine. Dat maakt mij tamelijk nieuwsgierig naar hun kippen …Aubergine, het was een run tegen de klok in de kas van Ron van Dijk. Hij runt één van de oudste bio-kasbedrijven van Nederland, met overigens heel moderne kassen. Het was de vraag of hij deze ‘eierplanten’ ver genoeg had vóór Pasen, en dat is gedeeltelijk gelukt!
Dus de primeur uit de kas van Ron en versterking uit Spanje om de week geheel te voorzien.Aubergine is onmisbaar in de ratatouille, we hebben thuis gesmuld van het recept, (net als in de gemiddelde nieuwsbrief) wel drie keer opgeschept. En ook in andere toepassingen hoef je geen angst te hebben voor deze reuze-eieren van de paarse kip. Ze zijn gegrild ook heel erg lekker!Recept: PROVENÇAALSE RATATOUILLE
Gele bietjes
Ja, ook bij de bietjes zit het Paasgevoel er goed in. Deze gele neef van de rode kroot lijkt wel een zonnetje van binnen als hij gekookt is, zo lichtgevend geel. Kuikengeel, zo zou je hem ook kunnen noemen. Hij is iets zoeter van smaak dan de rode kroot en je plas wordt niet rood, maar mooi …Recept: GELE BIETEN MET PASTA EN PESTO