- GEZONDE RECEPTEN -
Wekelijks bedenken wij de lekkerste gezonde gerechten die aansluiten op het groentepakket. De insteek van onze gerechten is om je te inspireren en je op weg te helpen iets verrassends op tafel te zetten. De meeste gerechten zijn vegetarisch, maar het is natuurlijk geheel aan jou wat je er bij doet. Ook vind je hier gerechten die al eerder zijn gemaakt. Dus ben je op zoek naar gezonde inspiratie, neem dan vooral even een kijkje op onze receptenpagina.
BEKIJK ONZE RECEPTEN
Geroosterde pompoen met sjalot en salie
Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij…
Lees meer...Groenlof met pasta, roomkaas en gehakt
Groenlof is ten onrechte een weinig geteelde groente. Hij heeft dat fijne bittertje, waar wij…
Lees meer...Worteltaart met kaas
Die regenboogpeen vind ik geweldig, maar ook telkens weer een uitdaging. Want die paarse wortel…
Lees meer...Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel
Knolselderij in augustus? Jazeker, ook als het geen snertweer is, is dit een heerlijke groente!…
Lees meer...Bietenrisotto met geroosterde biet
Eigenlijk zijn dit twee recepten: 1 voor bietenrisotto en 1 voor geroosterde biet. Je kunt…
Lees meer...Mais met oregano en boter
Mmmm, als de mais zo lekker sappig en zoet is, hoef je er niet veel…
Lees meer...Couscousschotel met prei
Met prei kan je heerlijk mixen. In soep of een wokschotel, een preitje brengt meer…
Lees meer...Andijvie salade met appel en sinaasappel
Ingrediënten voor de salade: 1 krop andijvie, 1 appel, 1 sinaasappel, 50 g pecannoten, geraspte pecorino (naar smaak), voor…
Lees meer...3 Oktober peen en ui met Midden Oosterse twist
Traditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje…
Lees meer...Witlof of Chinese kool ovenschotel met bonen en tomaat
Het is weer tijd voor lekkere ovenschotels! Deze schotel viel bij onze kinderen zeer in…
Lees meer...Gegrilde bloemkool met kappersaus
Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend…
Lees meer...Courgette, paprika, rucola en haloumi
Courgette en paprika, dat is altijd een heerlijk stel. Dit is een lekker makkelijk recept.…
Lees meer...Paksoisoep met tofu en miso
Paksoi is absoluut mijn favoriete snel-klaar groente. Het is niet ingewikkeld om schoon te maken,…
Lees meer...Boerenkoollasagne
Het is nog geen winter, we kunnen nog even wachten met stamppot. Boerenkool kun je…
Lees meer...Raapstelensalade met avocado
Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of…
Lees meer...Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm
Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het…
Lees meer...Prei, pasta en rode linzensaus
Prei vind ik nou echt zo’n groente om te combineren, zoals je ook met bleekselderij…
Lees meer...Gele bietjes met tahin-citroensaus
Gele bietjes, tot voor kort kende ik ze niet, maar deze zonnetjes hebben mijn hart…
Lees meer...Snijbiet met mozzarella
Snijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook…
Lees meer...Bloemkoolcouscous met linzen
Al eerder gaf ik een soortgelijk recept, maar deze week vond ik het echt weer…
Lees meer...Venkelsalade met sinaasappel en olijven
Een klassieker uit Sicilië, deze venkelsalade. Je kookt met wat er voor handen is, nou…
Lees meer...