Zuurkool uit het vat
28 november 2017
Premier Balkenende verweet ons destijds een gebrek aan VOC-mentaliteit. En nu geloof ik dat een groot deel van de VOC-activiteiten met de inzichten van nu, iets minder gewaardeerd worden dan vroeger, maar onze Balk had natuurlijk wel een punt dat deugden als aanpakken en doorzetten wel iets van hun glans verloren hebben in het tijdperk van bij de centrale verwarming en door beeldschermpjes krom gegroeide ruggetjes.
Zuurkooldag, elke 4e dinsdag van november
Dus vandaar dat wij VOC-dinsdag (elke 4e dinsdag van november) tevens uitroepen tot zuurkooldag. Dresscode ‘JP’, gerecht zuurkool. Je kent het verhaal; waar voorheen onze internationale missies wel eens uitliepen op een jammerlijke scheurbuiksessie op de Stille Oceaan, werd met zuurkool een grote stap voorwaarts gemaakt. Immers met het fermenteren van de kool werd de vitamine C behouden voor de lange reis op zee.
Verse zuurkool boordevol vitamine C en nuttige melkzuurbacteriën
Wij werken graag met verse zuurkool en die is koel enkele dagen te bewaren. Wil je hem later consumeren dan op het zakje staat aangegeven, dan adviseren wij hem in te vriezen. Zuurkool zit boordevol nuttige melkzuurbacteriën die dat toffe VOC-gevoel verder verstevigen.
Zuurkool en ananas
We hebben deze week als receptinspiratie een heerlijk gerecht van zuurkool met ananas. De receptendame, die heel goed weet dat ik niet van fruit in mijn zuurkool houd, heeft handig gebruik gemaakt van mijn afwezigheid op een cursusdag om dit recept erdoor te krijgen. Nou ja, de meisjes smulden er wel van. Ben benieuwd of ze hun speelgoed nu eindelijk wat VOC-er opruimen…Ga naar het recept: ZUURKOOLSCHOTEL MET TOFU EN ANANAS