25 jaar van land naar klant!!!


geschreven door Kievit op 1 juni 2021

Jawel, afgelopen vrijdag was het zover! In betrekkelijke stilte hebben wij een grote taart verorberd!

28 mei 1996 was een fantastische dag om te beginnen, maar voor een jubileum is eind mei natuurlijk helemaal pet. Het is zo ongeveer de drukste periode van het jaar. Voor de familie Bos helemaal, want wij waren ook privé aan het verhuizen. Desalniettemin, het jubileum is daar.

Verder was de dag zakelijk, met gewoon werk. We zien het dan ook meer als een feestelijk jubileumseizoen, dan dat we groot vuurwerk (en een dansje met Maxima) houden.
Dus gewoon werk aan de winkel en ondertussen ik zal de komende periode verder schrijven over de geschiedenis en ontstaan van Kievit. En over wat er allemaal van belang was in de afgelopen 25 jaar.

Maar allereerst (lettergrootte 25):

bedankt voor je trouwe lidmaatschap!

Zoals al eerder gezegd, best een aardig aantal klanten zijn al 25 jaar lid, dat vervult me echt met grote blijdschap en met trots. En natuurlijk ook als je er maar 24 jaar of 24 weken bij bent. Het is een fijne manier van werken en deze verbondenheid kenmerkt ons bedrijf.

Jouw lidmaatschap bij de eigenwijze, onafhankelijke Kievit, zorgt (wat mij betreft) voor heel veel mooie dingen. Allereerst hebben we echt iets nieuws neergezet. Zo zijn we vermoedelijk echt de eerste die eigen oogst aan huis gingen bezorgen. Tegenwoordig is thuisbezorgen een multi-miljardenindustrie, maar dat is zeer zelden van eigen teelt en ten tweede zit er een soort grenzenloosheid aan vast. Wij doen met uiterst efficiënte routes compacte bezorging aan vaste klanten. Met producten van land naar klant. Niet oneindig ver, maar gewoon een compact gebied. Dan zijn wij vermoedelijk zo ongeveer de eerste van Nederland. Mocht je een ‘ander’ tegenkomen met dezelfde claim, dan laat je terloops 1996 vallen. Het zal de pocher/pochster vermoedelijk bleek om de neus worden. Nou goed, nu ben ik natuurlijk zelf aan het pochen, vergeef mij, het is de euforie van het jubileum.

Als voedselvoorzienend bedrijf hebben wij altijd een soort balans proberen te brengen in de relatie Klant, Kievit, Toeleveranciers. Je ziet nogal wat wan-daden in de voedselbranche. Uitbuiting, korte contracten, lage prijzen, noem het maar op. De langlopende relaties met jou als klant, hebben ervoor gezorgd dat vaste contracten voor de Kievitmedewerkers de standaard zijn. De eerste jaren word je ingewerkt en daarna is ‘vast’ de norm. Ook voor onze collega’s die voorheen moeilijk aan de bak kwamen. Jouw trouw maakt dat mogelijk.

Ook voor onze tuinbouwcollega’s is trouw van groot belang geweest. Wij hebben over het algemeen echt goede relaties met de boeren en tuinders die ons voorzien van alle producten. Alhoewel we hebben moeten afbouwen vanwege onze eigen productie, is dat deels ook weer goed gemaakt door de grotere aantallen die we nu verzorgen. Dus ook namens alle tuinders en boeren buiten de Kievittuin, heel erg bedankt voor je trouw!


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!