Ga naar buiten!


geschreven door Kievit op 15 april 2022

Het nieuws is ronduit deprimerend. Je probeert je te wapenen, maar het is ontegenzeggelijk niet vrolijk wat er dagelijks op je af komt. Je kan natuurlijk je leven zo verantwoordelijk mogelijk inrichten, maar verder ontstaat er toch makkelijk een gevoel van machteloosheid. Je ring van invloed is nu eenmaal tamelijk nietig in alle dingen waar je dagelijks het verslag van krijgt. Natuurlijk kan je naar Oekraïne om te vechten, je zelf vastbinden aan de poort van een kolencentrale en een creatieveling kan nog wel meer grootste daden bedenken, maar erg realistisch is dat niet. Dus je brein heeft met het dagelijkse nieuws bijna een abonnement op negativiteit, zonder dat de wereld daar verder iets mee opschiet.

Dan is het zo fijn dat er nog zoiets als gratis levenskrachten en positiviteit te tanken zijn!. Dat doen we uiteraard buiten, want de natuur is momenteel een gratis attractie die je goed zal doen. Elke dag worden er nieuwe koeien in de weide losgelaten. Van bomen tot struiken, van de planten in de berm tot de vogels in de lucht. Elke dag komen er nieuwe uitgelaten legertjes tevoorschijn. Wist je dat zelfs een vlier er uitgelaten uit kan zien?
Zelfs ingeblikt kun je hier iets van meekrijgen, want als je in de auto zit, zie je ook alles groen worden, de ‘dode’ takken lopen uit. Van dicht bij lijken het net kleine plantjes die uit de grond naar boven komen. Je zou er je auto voor in de berm parkeren. Eén voor één worden verschillende boomsoorten wakker. In onze tuin staan wat berken, die heel schuchter met halfuitgeklapte blaadjes lijken te koekeloeren of er niet nog een sneeuwbui aan zit te komen. Ik snap het wel, ze zien er wat kouwelijk uit met die witte bast en die frêle takjes. Verschillende vogels zijn druk in de weer. Niet alleen vredesduiven. Zo schoot er vanuit het niets een snelle sperwer tussen de bomen door. Daarna schoten er een flinke zwerm vogeltjes luidt krijsend uit de bosjes. Ook in de natuur worden tikken uitgedeeld. Toch laten de vogeltjes de koppen niet hangen. Ik zeg niet, wees als een vogeltje en hup rond met takjes in je bek, maar vergeet vooral niet te leven in donkere tijden. Zeker niet als het buiten lichter en lichter wordt.

Versterking gezocht!
Hou jij ervan om echt bezig te zijn? We hebben een essentieel bedrijf dat goede voeding verzorgt voor trouwe klanten. Afwegen, inpakken, in een team pakketten samenstellen, orderpicken en de boer op met een stoere bus en verse biologische pakketten bezorgen? Kievit zoekt opnieuw versterking!
Onze missie is niet alleen dat we biologische producten laagdrempelig verkrijgbaar willen maken. We willen ook het contact tussen land en klant herstellen. En we zijn bezig om het aantal voedselkilometers drastisch te verminderen, door onze regio beperkt te houden.
Naast deze grote idealen, vinden we het ook belangrijk dat onze collega’s gewoon lekker kunnen werken en een beetje ruimte krijgen. En dat lukt met collega’s die een zekere mate van zelfstandigheid hebben. Ben je geïnteresseerd? Fit van lijf en leden en hou je van aanpakken? Dan is er misschien een plek voor je bij een regionaal werkend bedrijf in plaats van de zoveelste multinational! Stuur ons een mailtje om de vacaturetekst op te vragen!

Op de foto zie je ons in voorjaarsmodus: met zijn allen warmdraaien op het land door stevig te grelinetten! Werkt ook erg goed tegen voorjaarsdepressie.


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!