‘Blije’ praktijkers

voor de plaatsing van de kapschuur moeten de poeren worden uitgemeten en bekisting worden getimmerd

geschreven door Kievit op 3 oktober 2018

Werken in de buitenlucht

Behalve het telen van mooie bio-groenten, hebben we nog meer ambitie op ons nieuwe tuinbouwbedrijf in Katwijk. Wij willen de landbouw weer bij de mensen brengen! De afstand tussen de productie van onze groenten en de consument is veel te groot geworden. En ook als werkplek is tuinbouw heel waardevol. Velen zouden erg gelukkig worden als er meer in de planten, dieren of op het land gewerkt zou kunnen worden. Praktijkscholen uit de buurt zien we daarom als partners.

 

Niet van suiker

Gister hadden we de technische school Rijnmond op het erf. We zitten volop in de bouw van twee schuren. Schuur één gaat vlot en de kapschuur kan worden uitgezet. De scholieren hadden een practicum palen uitzetten. Belangrijk werk, want bij een scheve meting hebben wij straks een schuine kapschuur! Ondertussen daalden ook de oktoberbuien op de jeugdige schedels neer en hierdoor worstelden enkelen met essentiële bestaansvragen. Zoals: ‘Waarom ben ik op deze aarde’ en ‘Meneer, mogen we weer naar binnen?’ Toch was het een mooie dag, eigenlijk ook een regenstage! Aan het einde hadden er een paar ontdekt dat ze toch niet van suiker waren, een waardevolle ontdekking!

In lesblokken van 2 uur, komen docenten Houwaard, en Krabbendam met variërend 10 a 20 leerlingen werken aan het uitzetten, graven en timmeren van de plekken van de poeren.

Voor de plaatsing van de kapschuur moeten de poeren worden uitgemeten en bekisting worden getimmerd.


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!