Boogtunnels knallen de grond uit

Boogtunnel kas

geschreven door Kievit op 11 december 2018

Op ons land gebeurt er nog van alles! Vorige week dinsdag kwam er een grote vrachtwagen uit het zuiden van het land met onze foliekas.

Natuurlijk, als hij bijna 500 vierkante meter groot moet worden, dan moet je niet raar staan te kijken dat er ook wel wat constructiemateriaal wordt gebracht met de transporteur. Toch was het even slikken, ons gloednieuwe erf lag helemaal vol met ijzeren bogen, pijpen, profielstukken, folierollen, bakken met klemmen, ijzerwaren en andere zaken. De nieuwe bestrating zuchtte onder de pallets. 7500 verschillende onderdelen, graag binnen 48 uur even controleren.

De ene nacht slaap je rustiger dan de andere en ik kan je verzekeren dat ik die nacht minder diep sliep dan anders. Wat heerlijk dat het daarna gewoon dag wordt en dat je dan helemaal los mag met je meccanodoos+++! Ik heb geen bijzondere band met ijzeren pijpen, toch was het heerlijk om er mee heen en weer te rennen en met een paar hardwerkende collega’s binnen no-time een soort walvisskelet te construeren van ijzeren delen.

En dan niet zo’n kleintje, zoals af en toe aanspoelt, nee eindelijk eentje van 36 meter lang en 13 meter breed. Dat zijn pas walvissen!

Tunnelkas Tunnelkas


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!