De gouden grelinette award 2019


geschreven door Kievit op 11 december 2019

Wat een verrassing, alweer een prijs! Hij kreeg minder aandacht van de pers dan de vorige, maar wat mij betreft telt deze even hard mee: de gouden grelinette award 2019! Thuis ontvangen op Sinterklaasavond. Ik weet niet of hij ooit eerder is uitgereikt en of deze award veel prestige met zich meebrengt, maar het doet wel recht aan Kievit. Immers we hebben ruim 3 voetbalvelden grond ontgonnen met de grelinette, de woelvork. Hierdoor is de structuur al een stuk beter dan toen we begonnen en mensen waren ook nog eens actief in de buitenlucht.

Door de ontwikkeling van de landbouwmechanisatie is bodemverdichting een groot probleem geworden. Opmerkelijk genoeg, vooral op zandgrond. Trekkerchauffeurs zien dan een relatief draagkrachtige bodem, maar ondertussen wordt toch het fijne bodemleven kapotgereden. En dat bodemleven proberen we juist te ontwikkelen door onder andere -juist- een grelinette te gebruiken.

Een hoop werk, maar een mooie bodemstructuur en een heuse award maken het de moeite waard! Overigens was mijn jongste dochter een beetje kritisch over de prijs: ‘Het lijkt er wel een beetje op dat Piet allemaal spulletjes van ons heeft geleend om deze prijs te maken.’


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!