De zwarte piste!


geschreven door Kievit op 12 juni 2019

Op ski’s heb ik nog nooit gestaan, maar ik kan me wel een voorstelling maken van een ‘zwarte piste’, dat moet ongeveer voelen als Kievit Tuinbouw in juni! De snelheid is enorm, talrijke scherpe bochten en een prachtig uitzicht. Je zou het bijna vergeten, maar we zijn pas een paar maanden onderweg en alles gebeurt voor de eerste keer. Sommige gewassen groeien voorbeeldig, sommige moeten meer vertroeteld worden. Op alle plagen en hindernissen die we tegen komen, formuleren we voor de eerste maal een antwoord. De duiven, de droogtes, de wind, etc. etc..

Momenteel zijn er heel veel gewassen goed om te oogsten. Met man en macht staan we grote volumes te snijden en klaar te maken voor de pakketten en de bestellingen. Soms in de striemende regen bij windkracht 7. Aanpoten, zo’n zwarte piste! Wel blij dat hij gewoon in Katwijk is …

Met deze volumes Chinese kool, paksoi, andijvie, sla, rucola en koolrabi begint de impact van de lokale voedselproductie aardig voelbaar te worden. Om het pakket samen te stellen zijn we plotsklaps veel minder aan het rijden om de producten te verzamelen. Wel rijden we elke dag met grote bussen naar het land, maar het aantal kilometers voor je biologische voedsel is nog nooit zo klein geweest!


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!