Donker en nat weer stellen geduld op de proef


geschreven door Kievit op 13 maart 2019

Na een uitzonderlijk mooie februarimaand, is het nu even geduldig wachten op verbetering van de omstandigheden. We willen graag planten, er zijn duizenden plantjes die de grond in moeten, maar buiten is het gewoon nog te nat.

Afgelopen week is wel al ons eerste plantgoed binnen gekomen. Vele kleine sla, paksoi, veldsla, bosbiet en bosuiplantjes. En volgende week komen er weer duizenden, als een computerspelletje. Ze zijn opgekweekt in een warme kas voor biologische opkweek en wij moeten deze kasplantjes eerst even een beetje afharden. Dat doen we in een koude kas die we lekker open zetten. De plantjes moeten dus eigenlijk deze week naar buiten, maar harde wind en de vele regen maken het voor deze plantjes, de planters en de grond nog best wel woest. Vandaar dat we nu eerst de kas maar vol poten en daarna even geduldig afwachten, het weer moet als het goed is a.s. week wat beter worden. Dit voorjaar is weer een mooie oefening in flexibiliteit en aanpassing.

 

Dit voorjaar nemen de echte aanlegzaken en inrichtingszaken nog een prominente plek in. Het zijn de laatste investeringen, er zijn verder een paar flinke omzettingen in de vruchtwisseling, een flinke omzetting in de werkploeg en we hebben een perceel wat eigenlijk nog te nat is. Afgelopen week was daar ook nog een rib die ‘krak’ zei, waardoor ik even mezelf tijdelijk moet afmelden voor de zwaardere werkzaamheden. Never a dull moment dus, maar het leuke is, het komt altijd weer allemaal goed. Je past de planning wat aan, je vraagt wat hulp en er is weer hoop. En als er dan ook binnenkort ietsje pietsje minder regen valt, dan zou het allemaal weer goed moeten komen!


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!