Floris checkt de Spaanse mango

Floris van Solid Organic Link keurt de Osteen mango ter plekke.

geschreven door Kievit op 24 oktober 2018

Osteen mango uit Spanje

Ja, het zijn echt knoeperts, de mango’s van deze week die in onze fruitpakketten gaan. Het betreft een late oogst mango van de soort ‘Osteen’, een populaire soort uit Spanje. En dat is niet voor niets, het is een soort met een goede smaak, prettig vruchtvlees zonder flosdraden en een grote kans op goede rijping.

Toch is zelfs een Osteen niet helemaal vrij van zorg, het zijn de ballerina’s van de fruitmand. Geniaal, maar als ze hun dag niet hebben… Je moet ze dus goed volgen. Zijn ze wel op het goede moment geoogst? Rijpen ze goed af? Je hebt als moderne biologische fruitpakkettenleverancier nog best wel zorgen.

 

Floris van Solid Organic Link

Gelukkig hebben wij Floris, sinds vele jaren onze man ter plaatse! Hij verzorgd samen met zijn collega’s van Solid Organic Link een groot deel van onze Spaanse import. Wie zijn betrouwbare leveranciers? Wie verstaan hun vak? Floris zit er bovenop en hij spreekt een kruidig woordje Spaans als er niet volgens afspraak wordt gehandeld. Op deze foto zie je Floris in actie tijdens de mango-keuring ter plekke.

Het blijven levende vruchten, maar gezien ons beeld ter plekke zouden het gewoon hele lekkere, goedrijpende mango’s moeten zijn.

 

Meer samenwerking met Solid Organic Link

Naast de producten werken we ook op een andere manier fijn manier samen met Solid Organic Link, het bedrijf van Floris en collega’s. Ze zijn namelijk bereid om een mooi bedrag te investeren om onze tuinbouwplannen op ons veld gestalte te geven. Dat hebben ze in het verleden al eerder gedaan, toen we voor de investering van een aantal prijzige koelcellen stonden. Het is mooi hoe je als samenwerkende ondernemingen projecten voor elkaar kunt krijgen waar financiële instellingen vaak te conservatief voor denken.


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!