Grond en huis nabij Lelystad!

zicht op huis en land in Lelystad vanuit de lucht nu

geschreven door Kievit op 3 november 2021

Jawel, de familie Bos gaat een nieuw avontuur aan met bio-grond in Lelystad. Daar gaan wij nog meer kweken voor Kievit. Inderdaad, je leest het goed! Het areaal grond voor de productie voor de pakketten kunnen we bijna verdubbelen, iets wat in de streek niet mogelijk is in de komende jaren. En producten uit Flevoland zijn sinds jaar en dag al een belangrijke aanvulling op ons assortiment. We blijven uiteraard gewoon Kievit, met de verwerking en de meeste productie gewoon uit Katwijk. Vanuit Lelystad kunnen we nog meer telen op zeer vruchtbare poldergrond. Het unieke van deze grond is dat deze sinds de drooglegging alleen maar biologisch is bewerkt! Ik (Sebastiaan) heb op de zogenaamde Bronsweg (alleen maar bio-bedrijven!) het vak geleerd, we gaan er nu zelf wonen met het gezin. Daarnaast ga ik doordeweeks ook naar Katwijk.

Al sinds jaar en dag is dit onze grootste wens: eigen land en daar ook kunnen wonen. Na 25 jaar zwoegen, zweten, beulen en in het onbekende stappen is het zover. We zijn als familie zeer blij dat het ons nu eindelijk lukt. Tot nu toe woonden we in Noordwijk en was het op het land werken in Katwijk. Het gaat anders dan we dachten, maar op een bepaalde manier ook mooier. Geke wilde namelijk eigenlijk naar Drenthe, waar ze vandaan komt en de rest wilde graag rustiger wonen, maar wel dichter in de buurt van het Westen. Waar we nu gaan wonen hebben we een mooi huis in het buitengebied. ‘Kievit’ rijdt er wekelijks langs, omdat er ook andere producten uit de polder komen. Het is zeer zuivere, maagdelijke bio-grond en het is ook prima om iets meer afstand van de hectiek te hebben.

25 jaar Kievit, aan de ene kant een kwart eeuw, maar het vloog ergens ook voorbij! En uw tuinder Sebastiaan (ik dus) is dus wel al (of pas) 53 jaar. Ik ga als het aan mij ligt nog heel lang mee, maar op de tuin in Katwijk en op de verwerking mogen wat mij betreft ook andere helden stap voor stap het eerste aanspreekpunt worden. Aan mij de leuke en mooie taak om meer te delegeren en op te leiden. Zeker met dat laatste heb ik beslist affiniteit, dus ik word blij van het werk dat zich nu meer aandient: mensen beter maken! Opleiden doen we zowel op de tuin als op de verwerking. Er zijn veel nieuwe systemen in de maak. Een slimmere website, handige machines, enige vereenvoudiging hier en daar en meer focus op bepaalde zaken.


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!