Grote kraamkamer

zelf voorzaaien en dan de kas in

geschreven door Kievit op 1 mei 2019

In het grote teeltseizoen zijn er eigenlijk grofweg twee methodes om aan plantjes op het veld te komen. De eerste is zaaien en de tweede is het kopen van kleine plantjes. Bij het eerste moet je vooral denken aan gewassen peentjes, radijs en spinazie. Die zaai je rechtstreeks in de grond.

In de tuinbouw wordt heel veel gewerkt met opgekweekt plantgoed. Aan de ene kant is dat handig, want opkweken is een vak apart. En bovendien moet dat vaak in een warme kas gebeuren, want er zijn nogal wat planten die niet koud opgekweekt kunnen worden. Dat leidt dan tot een ongewenste vroegtijdige bloei of andere problemen. Maar aan de andere kant kun je soms niet de rassen, de hoeveelheden en de kwaliteit krijgen die je wilt.

In april kunnen we veel zelf kweken. En dat doen we dan ook massaal. In de kas, die nu na de sla even wat leger aan het geraken is, staan nu vele tientallen kweekbakken vol met zaaigoed. Een heuse kraamkamer en duizenden plantjes. Deze krijgen nu intensieve zorg en worden straks liefdevol uitgeplant als ze groot genoeg zijn. Als ze dan weer groot genoeg gegroeid zijn, dan zie je ze vanzelf in je pakket bijvoorbeeld!


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!