Herfstweer is pas erg achter een venster


geschreven door Kievit op 20 november 2019

Wij van de firma Kievit doen op ons gemak de winterklusjes op het veld. We verbeteren de drainage, we zorgen voor een optimale beregening, we halen de laatste overgebleven kweekwortels weg, zetten extra palen, maken de percelen mooi strak en zaaien de laatste winterrogge. Neen, geen roggebrood van eigen land in 2020, wel een prima bodembedekker in de winter.

Dat alles doen wij in weer en wind. En toegegeven, het is altijd even inkomen in de ochtend. Nog donker, koud en vaak nat. Eenmaal warm door het landwerk, is het eigenlijk prima te doen. Sterker nog, meestal vergeet je dat zojuist nog opzag tegen het weer. Je innerlijke kachel doet dan het werk en de kwaliteit van deze warmte is een stuk hoger dan die van de CV.

Lekker warmgedraaid en voldaan hebben we een heel ander gevoel over de dag dan alle mensen die mopperend naar buiten kijken. Ik ga natuurlijk niet wéér zeggen dat je dan maar tuinder moet worden, maar wat vaker naar buiten maakt de herfst wel veel dragelijker! Pak eens een buitje en voel dat je leeft!


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!