Kievit bij minister


geschreven door Kievit op 9 december 2020

De landbouw zit in een forse crisis. Vervuiling, anonieme productie, export, weinig inspirerend. Dus tijdens de ontwikkeling van onze tuinbouw in Katwijk groeide het idee… ‘Eigenlijk zou de minister van landbouw een keertje moeten komen kijken’. Er zijn immers nieuwe zienswijzen nodig.

Het universum zit vol verrassingen, pas ontvingen we spontaan een uitnodiging om plaats te nemen in een panel van drie boeren/tuinders om met de minister een presentatie te geven en in debat te gaan. Er is toen een filmpje gemaakt van Kievit en van de twee andere bedrijven. Het programma ging op het laatst nog drie keer over de kop, vanwege corona en last-minute programma-wijzigingen van Carola Schouten, maar uiteindelijk hebben we wel waardevolle gesprekken kunnen voeren met minister Schouten en enkele top-ambtenaren die betrokken zijn bij het landbouwbeleid. En mogelijk zit er ook nog een bedrijfsbezoek in het verschiet.

Nu is een conferentie of ministerbezoek natuurlijk helemaal geen doel op zich. Het is echter wel van belang dat er langzamerhand anders wordt gekeken naar landbouw. Wij van de firma Kievit denken heel graag mee hoe het ook anders kan en ook door te laten zien hoe het in de praktijk ook werkt. Van exportlandbouw naar een zogenaamde korte keten, van land naar klant. Daar zijn wij al heel lang mee bezig en zodoende hebben we flink wat expertise opgebouwd en kunnen nu impact maken. Echt heel fijn dat we dat op vele niveaus kunnen delen.


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!