Kievit ontvangt scholen


geschreven door Kievit op 19 juni 2019

Jawel, wij zijn er niet alleen voor de teelt van verse biologische knaagwaren, wij zijn er ook voor de inspiratie en met name voor de jeugd! Nou ja, jeugd, het waren wat oudere jongeren die ons vorige week met een bezoek vereerden.

Warmonderhof

Een klas van Warmonderhof kwam op excursie op onze tuin in de Zanderij. Steeds meer mensen die al een carrière achter de rug hebben, komen er achter dat hun hart niet langer op hol slaat van het werk wat ze doen. Dat het steeds lastiger uit te leggen is aan de kinderen waar nou de dagen mee gevuld worden. Dat had ik voor mijzelf gelukkig al in de smiezen voordat ik 30 was en daar proef jij mogelijk al heel wat jaren de vruchten van (het huidige record staat op 23 jaar).

Landbouw en speciaal de biologische landbouw wordt steeds meer gewaardeerd, maar is gelijktijdig nog heel ver weg. De algemene kennis van bijvoorbeeld tuinbouw is gering en ook de kennisdichtheid, ja weer zo’n nieuw woord, wordt meestal onderschat. Ook in een kleine tuinderij als dat van Kievit zit heel veel systeemkennis verscholen. Wat dat betreft kun je ook leerlingen van de Warmonderhof in feite dagenlang voeden met informatie.

Marecollege uit Leiden

En dan hadden/krijgen we ook nog de klassen 7 van Marecollege uit Leiden op bezoek voor een rondleiding en een meewerkmoment. De gewone groenten worden nog moeilijk herkend door de jongelui van pakweg 13 jaar die we maandag op bezoek hadden. En vieze handen? De laatste keer was klas 1 in de zandbak, dus ook alweer een tijdje geleden! Toch hebben alle zachte tienerhandjes braaf meegedaan. De wilgenhaag vlechten, een sleuf graven voor de elektra voor een tweede pomp, het oogsten van bosui en meiraap en braaf een paar stukken gewied. Met Vitamine D, echt werk, een hoop indrukken en hun eerste blaren sinds tijden gingen ze tamelijk moe weer naar Leiden.


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!