Lastig voorjaarsweer


geschreven door Kievit op 1 april 2020

Te midden van al het virusgeweld, zit je misschien wel verlegen om een weerpraatje. Een weerpraatje heeft als functie dat je beladen en/of pijnlijke onderwerpen links kan laten liggen en even een tamelijk onschuldig momentje kunt hebben met je weerpraatjesmaker.

Welnu, hier komt dat dan, het weerpraatje, wat een pieeeep-weer de afgelopen weken! De hele winter zijn het laffe druildagen met elk weekend een storm en dan is het bijna april en jawel, dan gaat het opeens vriezen en hard waaien! Op het moment dat je je even omdraait ‘giet it in april opeens wel oan’, om de rayonhoofden van de Elfstedentocht te citeren. Welnu, een paar stevige nachtvorstjes is natuurlijk niet genoeg om Bartelehiem in permafrost te dompelen, maar het is wel prima voldoende om een deel van ons dapper gepootte plantgoed naar het hiernamaals te brengen. Ach, eerlijk is eerlijk, dat is ook het metier. Het zijn natuurlijk niet louter mooie, Facebookwaardige oogsten, vaak is de natuur ook hard en wreed.

Na zo’n afgevroren planting (duur plantgoed, veel werk) is het wel altijd even slikken. Snel een paar dooddoeners er tegen aan en dan moet je verder. Hier komen ze! ‘Daar zit je niet op te wachten’. ‘Er zijn ergere dingen.’ ‘De volgende keer beter.’, ‘Je doet er niks aan.’ En: ‘Gedane zaken nemen geen keer.’ Zo, dat was bijna even lekker als een weerpraatje, nu snel weer verder, want het is drrrruk!


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!