Nietsdoen voor Dummies


geschreven door Kievit op 24 juli 2019

Zelden hebben we bij Kievit zo hard gewerkt als in het afgelopen seizoen. De start van het eerste tuinbouwseizoen, op zich al een enorme verandering, ging gepaard met de nodige hobbels op het pad. Natuurlijk zijn er de normale complicaties die je mag verwachten bij een groot project, maar er waren ook pittige familieomstandigheden, grote veranderingen in ons team en toen brak ik ook nog een rib, dat het werken lastig maakte. Op meerdere fronten een gedenkwaardig seizoen dus, waarin alles nieuw was. Niet alleen de grond en de plantengroei, maar ook het team op het veld, alle werkzaamheden, het weer, de plagen, de afstemming met de verwerking, noem maar op. Na de deze start ben ik zelf ook ‘nieuw’. Tenminste, ik zie er nu compleet anders uit dan op mijn ID-kaart, het wordt nog spannend of ik straks de grens nog overkom.

Niet onbelangrijk, want Kievit gaat net als elk jaar, drie weken dicht! De klanten gaan massaal op vakantie en wij dus ook. En ik durf te stellen, we hebben het echt verdiend! Door een uitgekiend bouwplan is onze tuin op dit moment aardig leeg. Net voor ons vertrek planten we nog duizenden plantjes voor een mooie tweede helft van het seizoen en een klein team blijft achter om er voor te zorgen.

Over slechts één ding maak ik me zorgen: Kan ik nog wel ‘niets’ doen? Na heel wat werkweken waar normaliter mensen twee weken de tijd voor nemen, is dat voor mijzelf een grote vraag. Dus snel nog even een boekje besteld: ‘Niets doen voor Dummies!’. Het lijkt me lastig, maar ik ga mijn best doen.


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!