Stem op Kievit!


geschreven door Kievit op 2 maart 2022

Het nieuws is ronduit deprimerend momenteel. Oorlog en somber klimaat overheersen. Wij hebben daarmee vergeleken onbeduidend, maar wel vrolijk nieuws. Je zou bijna schroom voelen om het te melden: we zijn doorgedrongen tot de laatste vijf die dingen naar de grootste landbouwprijs van het land.

Namens Kievit ben ik namelijk finalist voor Agrarisch ondernemer van het jaar! En dat is onbelangrijk, maar ook belangrijk tegelijk. We dringen namelijk het grote en traditionele landbouwbolwerk binnen, niet alleen bijzonder omdat we een bio-bedrijf zijn (er zijn nog twee andere bio-finalisten!), het is ook erg bijzonder omdat we een andere afzetketen voorstaan. Immers we hebben een hele eigen afzetstrategie, eigen klanten in de directe regio. Bovendien en daar ben ik echt wel trots op, zijn we ooit, 25 jaar geleden, begonnen zonder land en zonder geld. Lege fabriekspanden, gehuurde stukjes land, omgebouwde Daihatsu’s, gehuurde auto’s.  En dan toch 25 later in de finale zitten van Agrarisch Ondernemer van het jaar, zonder dat we konden beginnen met een landbouwbedrijf.

Deze prijs wordt bekeken door alle instituties. Wageningen Universiteit, Skal, de grote partijen in ‘agri-business’. Die kijken nu allemaal hoe we met Kievit in de korte keten een krachtig bedrijfstype hebben ontwikkeld. En niet met een worstje of een stukje kaas, een speciaal drankje of en andere niche, maar met iets wat je elke dag eet en voedt, iets essentieels, namelijk groenten. Daarmee willen we zover mogelijk komen in de finale. En dat is heel mooi voor een bedrijf dat nooit een banklening heeft kunnen krijgen en heel vaak maar ingewikkeld wordt gevonden. Dit is een dijk van een erkenning voor een bedrijfstype dat dus impact kan maken. Dat bewijzen we elke dag. Jij weet dat mogelijk al een tijdje, maar heel mooi dat landbouw-Nederland het ook mee maakt. Het zou voor ons wel een grote verrassing zijn als we de prijs ook zouden winnen op 31 maart, maar waarom niet? Als de jury naar ondernemerschap en innovatie kijkt, dan maken we een goede kans.

Stem op Kievit voor de publieksprijs!
Een belangrijk onderdeel van de verkiezing is de publieksprijs! En daar mag jij dus nu mede voor gaan zorgen. Ook dat is geen kat in het bakkie, maar ook hier maken wij een kans. Dus als je ons de prijs gunt, stem! En je kinderen en partner mogen ook stemmen. En ja, bij deze beloof ik alleen nog maar groenten te telen die zij lusten! Stem op Kievit, zodat ze in het hele land beseffen dat de korte keten weinig kilometers, verse groenten en een bloeiende lokale economie, cohesie, landschapsontwikkeling, CO²-opslag, agrarische beleving, opleidingsplekken en algeheel geluk oplevert!

Je kan kan stemmen middels onze eerste QR-code (Jaja, wij zijn echt wel hip). Wil je meer weten, kijk dan hier.

 


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!