Topdrukte bij Kievit


geschreven door Kievit op 25 maart 2020

Afgelopen week en ook deze week lijkt het wel Kerst bij Kievit, alleen dan een dubbele. Kerst is namelijk bij ons met afstand de drukste week, onze zogenaamde ‘alle hens aan dek-week’. We weten nu, dat is een lachertje vergeleken met de afgelopen week. Alle records worden verpulverd; het aantal pakketten is deze week de grootste ooit. De bestellingen niet aan te slepen, nieuwe klanten die zich melden en ondertussen moesten er ook nog duizenden plantjes de grond in op de tuin. Kortom, het was héél hard werken.

Ondertussen moet iedereen met een klein verkoudheidje naar huis en moeten we doorlopend nieuwe protocollen implementeren. Dus mocht je een Kieviter tegenkomen, liever geen schouderklopje, al helemaal geen zoen, maar graag een dikke duim omhoog! Ze zitten midden in de groenten-thriller bio-mission impossible.

Deze week is Kievit is door de 3.000-pakkettengrens heen geschoten als een bamboescheut in een warm land (of onze raapstelen in de Kievit kas). Onwerkelijk is het ook een beetje. Het land is aardig in rep en roer. En dan de ene helft die krakend tot stilstand komt en de andere helft die twee keer zo hard moet werken. Misschien kunnen we halverwege het Corona-traject even afwisselen?

De hele sector staat momenteel in de hoogste versnelling en leveranciers hebben ook problemen. Logistieke omzettingen, zware protocollen voor alle transporteurs, uitvallend personeel en vooral ook veel stress, waardoor er mensen meer fouten maken. Eén leverancier van droogwaren trok gewoon even de stekker eruit, die konden/wilden niets meer doen. Vele anderen grossierden in verkeerd uitgevoerde bestellingen tot geheel niet geleverde pallets. We hopen dat het niet teveel op je bestellingen is uitgestraald in de afgelopen week.


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!