Vakantie!


geschreven door Kievit op 22 juli 2020

Misschien ken je het gevoel wel, je denkt: ‘Ik ga een stukje kite-surfen, windkracht 7, van Katwijk naar Noordwijk’. Je springt omhoog en plots wordt windkracht 7, opeens stormkracht 11 en je vliegt zo naar de Noordkaap. Nou, dat is een beetje zoals het Kievit-voorjaar van 2020 verliep.

Door lock-down gingen bestaande klanten veel meer bestellen en nieuwe klanten meldden zich in grote getale aan. Ook alle klantvakanties werden geannuleerd en zo kwamen wij voor de opgave van een grote groeischok te staan. Ondertussen begon ook de tuinseizoen onder pittige weersomstandigheden. En was de verkrijgbaarheid van biologisch groen intimiderend slecht en de prijzen torenhoog. ‘Elk voordeel heb ze nadeel’, zou Cruijff hebben gezegd. De pakketten waren op gegeven moment bijna niet te vullen. Daarnaast de corona-protocollen en vooral heel hard werken en weinig slapen.

Het goede nieuws is: we hebben het gehouden. Natuurlijk, er waren af en toe rauwe randjes. Pijntjes, kwaliteitsproblemen, foutieve bezorgingen, een gebroken ei, wat perziken die het zonder landbouwgif niet hebben gered en zo best wel een lijstje van zaken waarvan je zegt, dat had fraaier gekund. Maar als bedrijfsleider ben ik vooral apetrots dat we het hebben gehouden en dat we dwars door mission impossible heen, de boel zelfs hebben verbeterd, versterkt, geanalyseerd en klaar hebben gemaakt voor een nieuw niveau. Dus jazeker, die perziken moeten echt beter, niet te doen. En ja, elk ei moet zonder deuk worden afgeleverd en ja, zo heb ik nog wel een aardig lijstje liggen.

Maar eerst, beste mensen, eerst ga ik mijn kano opblazen en rij ik naar Frankrijk, oh nee, andersom, om lui op het water te dobberen. En al mijn dappere collega’s doen precies hetzelfde, hopelijk wel op een andere rivier, want echt goede lui, maar om ze allemaal bij je te hebben op vakantie gaat zelfs mij te ver.

 


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!