Vers van de bakker!

Zonnemaire sfeerbeeld

05 mei 2017

Op veler verzoek  hebben wij ons assortiment vers, biologisch brood uitgebreid. Wij hebben gekozen voor brood van Zonnemaire van Biologische bakkerij Ad van der Westen, een ambachtelijke bio-bakker van formaat! Ze gebruiken eerlijke en natuurlijke ingrediënten, geen rare toevoegingen. Altijd voorgebakken op authentieke wijze en gegarandeerd 100% biologisch. Dat proef je!

Het verse broodassortiment is opgebouwd uit desem- en gistbroden. Van stevig Duits brood tot toegankelijk gistbrood, van gewone knip tot oergraan-desem. Alle broden zijn gesneden en leverbaar op een paar Duitse broden na. Op de Digitale boerenmarkt vind je al onze verse Zonnemaire broden. De komende tijd zal het verse brood assortiment nog verder uitbreiden.Ga naar: assortiment vers Zonnemaire brood Heerlijk biologisch brood, ambachtelijk bereid. In de nacht gebakken, in alle vroegte gesneden en dezelfde dag door Kievit bezorgd!

Vers brood, op tijd bestellen!

Knapperig vers brood verkopen wij natuurlijk niet vanuit voorraad, maar wordt speciaal voor jou besteld. Dit vraagt een goede afstemming tussen jou als klant, Kievit en de bakker. De bakker heeft tijdig de bestelling nodig om het ambachtelijke deeg te kneden, te laten rijzen, en het brood te bakken in de nacht voor levering. Het is afhankelijk van jouw bezorgdag tot hoe laat je het brood op de Digitale boerenmarkt kunt bestellen. Hierover berichten we je in een aparte email.

Authentieke smaak verzekerd met Zonnemaire

Biologische bakkerij Ad van der Westen bakt ruim 60 jaar brood uit volle overtuiging en hecht veel waarde aan zorgvuldig gecontroleerde grondstoffen en een duurzaam productieproces. Het graan wordt wekelijks vers gemalen tussen ambachtelijke molenstenen. Na gereedheid wordt het deeg handmatig gemengd en gekneed. Om daarna alle tijd te krijgen om optimaal te rijzen. Het brood wordt in traditionele ovens gebakken en is zo verzekerd van de originele smaak.

Verzekerd van échte desem in Zonnemaire brood

Al meer dan 35 jaar wordt bij bakkerij Zonnemaire dagelijks origineel desembrood gebakken. Hierbij wordt altijd gebruik gemaakt van hun eigen desemcultuur. Om de hoge kwaliteit te garanderen wordt het brood elke week in het laboratorium van Lima gecontroleerd op de juiste kwaliteit en zuurtegraad.Europa’s enige bakkerij die produceert onder licentie en controle van LimaEind jaren 70 startte Ad van der Westen met het bakken van brood op een alternatieve manier: gebakken op biologische basis en zonder toevoegingen. Hij kwam hierbij in contact met Lima en ging een jaar lang elke zondag naar Sint-Martens-Latem om zich het bakken van biologisch desembrood volledig eigen te maken. Na zes maanden ontving hij een licentie van Lima om origineel zuurdesembrood te bakken voor de natuurvoedingsmarkt.Gebruik van 100% natuurlijke zuurdesemZuurdesemcultuur wordt bereid uit de spontane verzuring van biologisch volkoren spelt-, rogge- en/of tarwemeel. Als het moederdeeg eenmaal gerijpt is kan er elke dag verse desem bereid worden. De trage vergisting van het deeg geeft uiteindelijk de karakteristieke zure smaak aan het brood.Echte zuurdesem is gemaakt zonder toevoeging van gist, suiker of druiven en bevat wilde gist die van nature aanwezig is. Een desemcultuur wordt gemaakt door water met meel te mengen, deze door te roeren en aan te lengen totdat er voldoende cultuur is om een moederdeeg te maken. Dit moederdeeg vormt de basis om desem te maken.Geen zuurdesempoedersZonnemaire brood wordt gebakken van biologische ingrediënten en eigen desemcultuur. Gebruik van zuurdesempoeders staat haaks op hun visie en worden dan ook niet toegepast.

Zonnemaire kent haar verantwoordelijkheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Zonnemaire vanzelfsprekend. Natuur en milieu krijgen dan ook alle aandacht. Dit komt uiteraard tot uitdrukking door de verwerking van biologische grondstoffen. Bij de biologische teelt wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest of pesticiden. Ook vindt er bij de zaadwinning geen genetische manipulatie plaats.Maar ook binnen de productie en logistiek speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Door bewust om te gaan met energie, efficiënte planningen en slimme productietechnieken dragen ze graag hun steentje bij aan duurzame oplossingen.

Zonnemaire brood is veel mééér dan lekker!

Je zet namelijk veel méér dan een authentieke smaak op tafel. Want met Zonnemaire kies je voor balans, natuurlijk, duurzaamheid en vitaliteit. Bewust kiezen voor lekkere, gezonde biologische voeding: jij kent dit gevoel vast als geen ander!

Tropische gewassen uit de kas 

29 september 2023

Naturalis op de tuin

22 september 2023

Groente-tsunami op de velden

19 september 2023

Doldwaze Kievit-promo-weken

08 september 2023

Verbinding bij Kievit!

30 augustus 2023

Rode spitskool of toch witte?

27 augustus 2023

Spigariello

23 augustus 2023

Ratatouille-zomer

18 augustus 2023

Hoera we mogen weer!

08 augustus 2023

Terugblik op het seizoen en zomerreces!

21 juli 2023

Lelystad vult aan

09 juli 2023

Laat je verweine

30 juni 2023

Working 5 to 9

23 juni 2023

Wateronderzoek in Lelystad

16 juni 2023

Kievit op de Bazaar

07 juni 2023

Meer of minder stikstof

31 mei 2023

Hoe is het op de tuin?

23 mei 2023

Onkruid, het groene leger

20 mei 2023

Vijf jaar ‘Het Moeras’

11 mei 2023

Kans voor nieuw talent bij Kievit!

05 mei 2023

Werf een nieuwe Kievitklant! Gratis komkommer en als je lukt nog meer!

28 april 2023

Kievit wint Leader publieksprijs!

21 april 2023

Help jij Kievit aan een stem?

12 april 2023

Biotuinder weigert te oogsten!

07 april 2023

Mystery guest in de kas

31 maart 2023

Skal-peren in Zwolle 

24 maart 2023

Werken met Kernwaarden

15 maart 2023

Weerpraatje

10 maart 2023

Bloemkool, toe maar!

03 maart 2023

Voorpret met de zaadcatalogus

23 februari 2023

Schorseneren kun je leren

15 februari 2023

Het ruikt hier naar voorjaar

10 februari 2023

Gele biet voor groene mannetjes en kiemen voor bleke neuzen

03 februari 2023

Het staat in de vallende sterren!

25 januari 2023

Stem op Kievit als beste Leader project

18 januari 2023

United regenboogpeen against Blue Monday

18 januari 2023

Hoera, we zijn er weer!

11 januari 2023

Ondertussen….

06 januari 2023

Hoera, het is bijna Kerstfeest!

23 december 2022

Einde van het Excel-tijdperk

16 december 2022

Beestjes in de boerenkool

10 december 2022

Round up is toch geen jenever

03 december 2022

Ja, en toen werd het opeens koud!

23 november 2022

Controle stress

18 november 2022

Met Fibonacci aan tafel

09 november 2022

CO², in de grond ermee!

02 november 2022

Bezoek aan Frankrijk

28 oktober 2022

Kievit klein-kuiken!

21 september 2022

Twee zwaluwen maken de zomer

03 september 2022

We zijn weer terug (van niet weggeweest!)

17 augustus 2022

Hulptroepen in aantocht

25 mei 2022

Leer-weer

18 mei 2022

Vacature – logistiek medewerker

20 april 2022

Ga naar buiten!

15 april 2022

Geen prijs, toch blijdschap!

08 april 2022

Jonge helden versterken tuinbouw

24 maart 2022

Volop planten in de buitenlucht

17 maart 2022

Gunstig weer voor plantwerk

09 maart 2022

Stem op Kievit!

02 maart 2022

Eu-not so-nice of de next BKW-E

23 februari 2022

Kievit maakt kans op grote landbouwprijs!

09 februari 2022

Grond in Lelystad verkennen

04 februari 2022

Terugblik op een bewogen jaar; jubileum en transitie

22 december 2021

Palmkool uit Lelystad

23 november 2021

Japanse havermout

19 november 2021

Nieuwe draaitafel in tha house!

10 november 2021

Grond en huis nabij Lelystad!

03 november 2021

Zwarte grond – ons zwarte goud

28 oktober 2021

Daglicht keldert, veld veranderd

30 september 2021

25 jaar Kievit; de begin jaren 2000, te klein behuisd!

09 juli 2021

De geschiedenis gaat voort; de ontwikkelfase en weerstandspunten

01 juli 2021

Verhuizing naar Katwijk

24 juni 2021

Van tuinder naar verwerker

24 juni 2021

Kievit 25 jaar

09 juni 2021

25 jaar van land naar klant!!!

01 juni 2021

Sebastiaan over duurzaamheid

28 mei 2021

Kievit-land 1997, vervolg

25 mei 2021

Land op het antwoordapparaat, 1997

18 mei 2021

De natuur doet niet aan oogstschema’s

13 mei 2021

Groei in 1996

11 mei 2021

Logistiek in den beginne

04 mei 2021

De advertentie, 1996

27 april 2021

‘Kievit, vertel eens van vroeger’!

20 april 2021

Kleine verjaardag

16 april 2021

Windtesten goed doorstaan en cadeautip!

18 maart 2021

Tweede tunnelkas

05 maart 2021

Ristorante

03 maart 2021

Van diepvries naar lente

24 februari 2021

Grelinetten, agrifitness en CO² vastlegging

18 februari 2021

Ja, lekker warm zo’n kas

10 februari 2021

Mag het een onsje minder?

08 februari 2021

Grelinettes in het Leidsch Dagblad

03 februari 2021

Temperatuursom en plantengroei

27 januari 2021

2020; Groei, corona-boost, rotweer, logistieke uitlijning en bijzondere ontmoetingen

16 december 2020

Kievit bij minister

09 december 2020

Op conferentie als panellid met bezoek van de minister!

03 december 2020

Groenlof als duurzaam alternatief

25 november 2020

Spruitjes

18 november 2020

Rondje langs de velden

04 november 2020

De eerste spruitjes!

21 oktober 2020