Windtesten goed doorstaan en cadeautip!


geschreven door Kievit op 18 maart 2021

Het zou wat zijn, heel hard werken aan een mooie kas en dan één voorjaarsstorm, één forse rukwind en dan (huilend) de kas uitzwaaien. Die zou dan door de rukwind zijn opgetild en in gierende vaart naar het noorden zijn gevlogen, met de Groeten aan Denemarken. Maar neen, niks geen door wind afgedwongen kassenhulp aan de Denen, maar gewoon een degelijke kas in Katwijk. Ook aan de andere have geen schade. Alle kratten, alle afdekdoeken waren zo goed vastgelegd met zandslurven, dat we voor het eerst geen verschil zagen tussen voor de storm en erna.

Een zandslurf, dat is natuurlijk hét cadeau voor iemand die alles al heeft. Het zijn een soort zakken van bijna een meter lang en als je er zand in gooit dan heb je een soort zware, groene worst die een beetje gewicht geeft aan je windgevoelige roerende zaken.

Op zich zouden heel wat mensen opknappen als pakweg de helft van hun bezit zou weg waaien. Dus in zoverre is dit juist een minder goed cadeau. Maar zonder diepe overpeinzingen met betrekking tot het karma, is een zandslurf natuurlijk een prachtig geschenk. Overigens hebben wij uit Katwijk er natuurlijk grind in gedaan voor nog meer body. En het werkt dus. Leve de zand-/grindslurf.


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!