BEKIJK ONZE RECEPTEN
Veldsla salade met peer en kaas
Een klassieke combi die het altijd goed doet: peer, noten en kaas. Ik maakte deze…
Lees meer...Geroosterde pompoen met sjalot en salie
Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij…
Lees meer...Worteltaart met kaas
Die regenboogpeen vind ik geweldig, maar ook telkens weer een uitdaging. Want die paarse wortel…
Lees meer...Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel
Knolselderij in augustus? Jazeker, ook als het geen snertweer is, is dit een heerlijke groente!…
Lees meer...Bietenrisotto met geroosterde biet
Eigenlijk zijn dit twee recepten: 1 voor bietenrisotto en 1 voor geroosterde biet. Je kunt…
Lees meer...Mais met oregano en boter
Mmmm, als de mais zo lekker sappig en zoet is, hoef je er niet veel…
Lees meer...Couscousschotel met prei
Met prei kan je heerlijk mixen. In soep of een wokschotel, een preitje brengt meer…
Lees meer...Andijvie salade met appel en sinaasappel
Ingrediënten voor de salade: 1 krop andijvie, 1 appel, 1 sinaasappel, 50 g pecannoten, geraspte pecorino (naar smaak), voor…
Lees meer...3 Oktober peen en ui met Midden Oosterse twist
Traditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje…
Lees meer...Gegrilde bloemkool met kappersaus
Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend…
Lees meer...Courgette, paprika, rucola en haloumi
Courgette en paprika, dat is altijd een heerlijk stel. Dit is een lekker makkelijk recept.…
Lees meer...Raapstelensalade met avocado
Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of…
Lees meer...Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm
Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het…
Lees meer...Snijbiet met mozzarella
Snijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook…
Lees meer...Bloemkoolcouscous met linzen
Al eerder gaf ik een soortgelijk recept, maar deze week vond ik het echt weer…
Lees meer...Venkelsalade met sinaasappel en olijven
Een klassieker uit Sicilië, deze venkelsalade. Je kookt met wat er voor handen is, nou…
Lees meer...Maïsblini’s
Blini’s zijn een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht dat een kruising lijkt tussen een pannenkoek, poffertje…
Lees meer...Sperziebonen-salade
Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig,…
Lees meer...Paksoisalade
Paksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is…
Lees meer...Courgettesalade à la Alastair
Dit jaar vertoefden we wederom op één van onze favoriete stekjes in Frankrijk en we…
Lees meer...Gele bieten met sinaasappel à la Ottolenghi
Bietjes eten wij thuis vaak met linzen of met geitenkaas en pitjes of met gehaktballetjes…
Lees meer...