GEZONDE RECEPTEN

Wekelijks bedenken wij de lekkerste gezonde gerechten die aansluiten op het groentepakket. De insteek is om je te inspireren en op weg te helpen iets verrassends op tafel te zetten. De meeste gerechten zijn vegetarisch maar het is natuurlijk geheel aan jou wat je er bij doet. Ook kun je hier oudere recepten vinden.

BEKIJK ONZE RECEPTEN

veldsla met peren

Veldsla salade met peer en kaas

Een klassieke combi die het altijd goed doet: peer, noten en kaas. Ik maakte deze…

Lees meer...
Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij…

Lees meer...
Hartige taart met regenboogpeen en kaas

Worteltaart met kaas

Die regenboogpeen  vind ik geweldig, maar ook telkens weer een uitdaging. Want die paarse wortel…

Lees meer...
Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij in augustus? Jazeker, ook als het geen snertweer is, is dit een heerlijke groente!…

Lees meer...
bieten recept

Bietenrisotto met geroosterde biet

Eigenlijk zijn dit twee recepten: 1 voor bietenrisotto en 1 voor geroosterde biet. Je kunt…

Lees meer...
mais met geraspte kaas erover

Mais met oregano en boter

Mmmm, als de mais zo lekker sappig en zoet is, hoef je er niet veel…

Lees meer...
Couscousschotel met prei

Couscousschotel met prei

Met prei kan je heerlijk mixen. In soep of een wokschotel, een preitje brengt meer…

Lees meer...
andijviesalade

Andijvie salade met appel en sinaasappel

Ingrediënten voor de salade: 1 krop andijvie, 1 appel, 1 sinaasappel, 50 g pecannoten, geraspte pecorino (naar smaak), voor…

Lees meer...

3 Oktober peen en ui met Midden Oosterse twist

Traditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje…

Lees meer...
gegrilde bloemkool met tomaat en een saus van kappertjes

Gegrilde bloemkool met kappersaus

Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend…

Lees meer...
Courgette, paprika, rucola en haloumi

Courgette, paprika, rucola en haloumi

Courgette en paprika, dat is altijd een heerlijk stel. Dit is een lekker makkelijk recept.…

Lees meer...
raapstelensalade met avocado

Raapstelensalade met avocado

Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of…

Lees meer...
Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het…

Lees meer...
snijbiet met mozzarella

Snijbiet met mozzarella

Snijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook…

Lees meer...
Bloemkoolcouscous met linzen

Bloemkoolcouscous met linzen

Al eerder gaf ik een soortgelijk recept, maar deze week vond ik het echt weer…

Lees meer...
Venkelsalade met sinaasappel en olijven

Venkelsalade met sinaasappel en olijven

Een klassieker uit Sicilië, deze venkelsalade. Je kookt met wat er voor handen is, nou…

Lees meer...
blini met mais

Maïsblini’s

Blini’s zijn een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht dat een kruising lijkt tussen een pannenkoek, poffertje…

Lees meer...
Sperziebonen-salade met tomaat, zwarte bonen, olijf en ui

Sperziebonen-salade

Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig,…

Lees meer...
Paksoisalade

Paksoisalade

Paksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is…

Lees meer...

Courgettesalade à la Alastair

Dit jaar vertoefden we wederom op één van onze favoriete stekjes in Frankrijk en we…

Lees meer...
Gele bieten met sinaasappel à la Ottolenghi

Gele bieten met sinaasappel à la Ottolenghi

Bietjes eten wij thuis vaak met linzen of met geitenkaas en pitjes of met gehaktballetjes…

Lees meer...