Koud!


geschreven door Kievit op 29 mei 2019

Stiekem is het gewoon een koud voorjaar aan het worden. Vele oogstschema’s worden alweer bijgesteld. Sla, kolen, aardbeien en komkommer; ze zijn allemaal teruggeschakeld. Onze broccoli-teler meldt ons inmiddels twee weken uitstel. En aangezien de bewaargroenten op zijn en de moderne consument meer wil dan alleen maar bladgewassen, hebben we nog wat importboontjes uit Spanje in het pakket van deze week. Toch, als wij de duiven op ons land een beetje kunnen beteugelen, dan komen er een hoop stevige groentes aan de komende tijd.

De duiven zijn overigens wel tuig van de richel. Terwijl wij overuren draaiden op de verwerking (een lichte onderbezetting in het team) landden dus grote getalen duiven op onze kolen. Een duivels dilemma, je collega’s helpen zodat ze op tijd klaar zijn, of achter de duiven aan? Het is een mix van beiden geworden met erg lange dagen. Wat bijna tot stamppot duif leidde was het feit dat onze gevederde ‘vrienden’ aan de sla begonnen, toen we eindelijk met veel moeite en pijn de kool hadden afgedekt.

Naast de koude is het ook nog behoorlijk droog. In combinatie met de koude kunnen de gewassen dan aardig stagneren. Een deel van de fijne kruiden is daarom al snel geschoten. Gelukkig gaan de meeste groenten wel gewoon door. En jawel, we zagen zelfs een eerste voorzichtige komkommer en de eerste piepkleine tomaatjes. De aardbeienplanten geven 30-40 bakjes per dag, dat is niet genoeg voor de fruitpakketten, maar net aan genoeg voor de bestellingen. Als het later warmer wordt, dan hebben we veel buitenaardbeien. We hopen dat we ze met een goede verzorging tot topprestaties kunnen verleiden. Dat zou dan een pakkettenproduct kunnen opleveren. Het is wel een teelt die ons veel plezier geeft, dus volgend jaar planten we misschien wel wat extra.

Help!

We hebben dus zoals gezegd een kleine onderbezetting op Kievit. En we zoeken met spoed versterking op de inpakafdeling. Dat kan ook heel goed parttime, bijvoorbeeld een aantal ochtenden voor een ouder met een schoolgaand kind of een paar uur in de middag voor een slimme scholier die vroeg uit is en orders wil pikken voor onze bestelklanten, wij zijn enthousiast! Vereisten zijn een grote betrokkenheid, zelfstandigheid en algemene werkslimheid. Hoewel dat misschien geen woord is dat in de Dikke van Dale staat, weten wij van Kievit precies wat het betekent. Lijkt je dit wat? Stuur dan je vraag of een motivatie naar Kievit.

Meer weten over hoe we werken bij Kievit: NIEUWE FULLTIME / PARTTIME COLLEGA GEZOCHT!


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!