BEKIJK ONZE RECEPTEN
Paksoisalade
Paksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is…
Lees meer...Gele bieten met sinaasappel à la Ottolenghi
Bietjes eten wij thuis vaak met linzen of met geitenkaas en pitjes of met gehaktballetjes…
Lees meer...Sperziebonen met basilicum en Parmezaan
In zuidelijk Frankrijk eten ze graag boontjes als salade, bijvoorbeeld in de beroemde salade Nicoise.…
Lees meer...Snijbiet met linzen
Een supersnelle stoof maak je met snijbiet en linzen uit een potje. Prima voor een…
Lees meer...Venkelsalade met rucola en feta
Bietjes en rucola en feta, dat is bij ons thuis een heel traditionele combinatie. Gekookte…
Lees meer...Crème verveine met gepocheerd fruit
Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens…
Lees meer...Bleekselderijsalade met komkommer en appel
Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade…
Lees meer...Palmkoolsalade
Een jaar geleden probeerden we het voor het eerst, palmkool in de zomer. Way back in…
Lees meer...Geglaceerde raapjes
Ha, ze zijn goed gegroeid op onze nieuwe poldergrond, de meiraapjes!
Lees meer...Spaghetti met venkel en ansjovis
Spaghetti met venkel, dat is in een half uurtje klaar en wat ons betreft altijd…
Lees meer...Risotto alla Parmigiana met asperges
Het aspergeseizoen is kort, dus je moet ervan genieten zolang als het duurt! misschien wel…
Lees meer...Franse preisoep
Een klassieker in de Franse keuken, makkelijk te maken. Lekker bij de lunch of een…
Lees meer...Artisjokken met Kievit’s favoriete saus
Artisjokken staan hoog op onze lijst van favoriete groenten. Ze zijn niet ingewikkeld om te bereiden…
Lees meer...Blote billetjes in het gras
Lentekriebels? Nou misschien, maar dit is gewoon de naam voor een super ouderwetse stamppot, ons…
Lees meer...Rode bietenpannenkoek met rucola en appel
Bietjes en rucola, dat is een fijne combinatie. Heerlijk als salade samen, met vis of…
Lees meer...Gebakken koolrabi
Koolrabi is een veelzijdige groente. Rauw in een salade, gestoofd in een sausje, gebakken of…
Lees meer...Bleekselderij ovenschotel met cheddar
Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met…
Lees meer...Pastinaak uit de koekenpan
Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij…
Lees meer...Spaghetti con scarola
Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’…
Lees meer...Gebakken bloemkool uit de oven
Dat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een…
Lees meer...