GEZONDE RECEPTEN

Wekelijks bedenken wij de lekkerste gezonde gerechten die aansluiten op het groentepakket. De insteek is om je te inspireren en op weg te helpen iets verrassends op tafel te zetten. De meeste gerechten zijn vegetarisch maar het is natuurlijk geheel aan jou wat je er bij doet. Ook kun je hier oudere recepten vinden.

BEKIJK ONZE RECEPTEN

veldsla met peren

Veldsla salade met peer en kaas

Een klassieke combi die het altijd goed doet: peer, noten en kaas. Ik maakte deze…

Lees meer...
Hartige taart met regenboogpeen en kaas

Worteltaart met kaas

Die regenboogpeen  vind ik geweldig, maar ook telkens weer een uitdaging. Want die paarse wortel…

Lees meer...
Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij in augustus? Jazeker, ook als het geen snertweer is, is dit een heerlijke groente!…

Lees meer...
bieten recept

Bietenrisotto met geroosterde biet

Eigenlijk zijn dit twee recepten: 1 voor bietenrisotto en 1 voor geroosterde biet. Je kunt…

Lees meer...
mais met geraspte kaas erover

Mais met oregano en boter

Mmmm, als de mais zo lekker sappig en zoet is, hoef je er niet veel…

Lees meer...
Couscousschotel met prei

Couscousschotel met prei

Met prei kan je heerlijk mixen. In soep of een wokschotel, een preitje brengt meer…

Lees meer...
andijviesalade

Andijvie salade met appel en sinaasappel

Ingrediënten voor de salade: 1 krop andijvie, 1 appel, 1 sinaasappel, 50 g pecannoten, geraspte pecorino (naar smaak), voor…

Lees meer...
gegrilde bloemkool met tomaat en een saus van kappertjes

Gegrilde bloemkool met kappersaus

Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend…

Lees meer...
Courgette, paprika, rucola en haloumi

Courgette, paprika, rucola en haloumi

Courgette en paprika, dat is altijd een heerlijk stel. Dit is een lekker makkelijk recept.…

Lees meer...
raapstelensalade met avocado

Raapstelensalade met avocado

Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of…

Lees meer...
Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het…

Lees meer...
snijbiet met mozzarella

Snijbiet met mozzarella

Snijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook…

Lees meer...
Bloemkoolcouscous met linzen

Bloemkoolcouscous met linzen

Al eerder gaf ik een soortgelijk recept, maar deze week vond ik het echt weer…

Lees meer...
Sperziebonen-salade met tomaat, zwarte bonen, olijf en ui

Sperziebonen-salade

Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig,…

Lees meer...
Paksoisalade

Paksoisalade

Paksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is…

Lees meer...

Courgettesalade à la Alastair

Een vakantie-souvenir

Lees meer...
Gele bieten met sinaasappel à la Ottolenghi

Gele bieten met sinaasappel à la Ottolenghi

Bietjes eten wij thuis vaak met linzen of met geitenkaas en pitjes of met gehaktballetjes…

Lees meer...
Sperziebonensalade met basilicum en Parmezaan

Sperziebonen met basilicum en Parmezaan

In zuidelijk Frankrijk eten ze graag boontjes als salade, bijvoorbeeld in de beroemde salade Nicoise.…

Lees meer...
Snijbiet met linzen

Snijbiet met linzen

Een supersnelle stoof maak je met snijbiet en linzen uit een potje. Prima voor een…

Lees meer...
Venkelsalade met rucola en feta

Venkelsalade met rucola en feta

Bietjes en rucola en feta, dat is bij ons thuis een heel traditionele combinatie. Gekookte…

Lees meer...
Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Crème verveine met gepocheerd fruit

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens…

Lees meer...