We zijn weer terug (van niet weggeweest!)


geschreven door Kievit op 17 augustus 2022

De havik
Op zondagochtend probeerde ik mijn tuinbouwbenen een beetje los te lopen langs het IJsselmeer. Een vol hoofd, want er zijn veel zorgen, de wereld draait harder dan ooit. Hardlopen helpt. Geen wedstrijd, gewoon op souplesse langs het weidse water, zonder doel, behalve het lopen zelf. Opeens scheerde er dichtbij een grote havik over het water. Verderop stond echtpaar naar het weidse meer te kijken, maar leek de vogel niet te volgen. ‘Hebben jullie die havik wel gezien?’ ‘Nee? Niets gezien!’
Het zijn zorgelijke tijden. De klimaatsveranderingen zijn dreigend, er woedt een oorlog en er dreigen andere conflicten. De economie wordt kunstmatig overeind gehouden, er is schreeuwend tekort aan personeel. Er is een stevige inflatie en je kan bijna geen diensten of goederen aanschaffen. Stikstof, CO2, voedselkilometers, instanties die helemaal niets begrijpen van gewoon je werk doen. Ook voor een eigenaar van een heel mooi bedrijf sta je vol in de wind, want er zijn geen ontheffingen voor bio-bedrijven. Ook de bedrijven die het goed doen of zelfs een oplossing hebben voor een probleem, krijgen er stevig van langs.

Dus zorgen genoeg om een weeshuis slapeloosheid te bezorgen. De kunst is om ondertussen wel de ‘havik te zien’: het onverwachte geluk of de schatten die voor het oprapen liggen. Het klavertje vier, het talent wat er wél bij je rondloopt, de klanten die trouw zijn, de tuinen die zich verder ontwikkelen en het samenwerken met bijzondere tuinders om een toekomstbestendige tuinbouw te ontwikkelen.
Zorgen, maar dus ook kansen, schoonheid, perspectief en duidelijke opdrachten. Wij van de firma Kievit staan voor grote uitdagingen, maar gaan er weer fris tegenaan. De tuinen staan volgeplant voor de tweede ronde van het seizoen. Vakantie? Met tuindiensten in Nederland, had ons gezin dit jaar niet de luxe om naar het buitenland op vakantie te gaan. De mooie insecten die ons doen denken aan vakantie in Frankrijk, zoals koninginnepage en pijlstaartvlinders, kwamen ons opzoeken in Nederland. Dus wederom kleine geluksmomenten die het bestaan aangenaam maken. De opkomende zon boven de bieslook met dauw was trouwens ook niet zo slecht.


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!