Broccoli-appel muffins

muffins met apel en broccoli en pompoenpitjes bovenop

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Aardappels met rozemarijn

Net even anders uit de oven

Bekijk het recept

Dit is nou iets wat ik nooit bedacht zou hebben, maar de mensen van The Green Kitchen stoppen overal groente in. Ik heb het recept een beetje aangepast, dat kon ik niet laten.  Probeer het eens. Het treffende commentaar thuis: “Als je de naam hoort denk je niet meteen lekker, maar ze smaken wel goed!” Verklap dus maar gewoon niet dat er broccoli in de cake zit! Lekker als ontbijt of lunch op school en zo krijgen we weer extra groente binnen!

Ingrediënten

250 g broccoli, 1 uitje of grote sjalot, 2 tenen knoflook, 2 el olijfolie, 1 goudrenet, 1 tl tijm, p&z, 160 g boekweitmeel, 100 g havermout, 2 el maïzena, 2 tl bakpoeder, snuf zout, 3 eieren, 150 ml yoghurt (plantaardige kan ook), 120 ml olijfolie, 1 el honing, 1 el mosterd, 2 tl appelciderazijn, 2 el pompoenpitten

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een muffinvorm (12 bakjes) in en bekleed elk bakje met een stukje bakpapier of een papieren cupje. Was de broccoli. Schil de stronk en snijd die in kleine blokjes. Doe er zoveel roosjes bij , dat je op 250 g komt. Hak de roosjes grof. Pel en snipper de ui en pel de knoflook en hak fijn. Verwarm 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui glazig. Voeg de blokjes broccolistronk toe,  knoflook en tijm en bak al omscheppend 5 min. Voeg dan de gehakte broccoliroosjes toe en bak al omscheppend. Giet een klein scheutje water bij de broccoli, doe een deksel op de pan en laat het 5 min. garen. Intussen snijd je het klokhuis uit de appel en snijd je die in blokjes. Voeg bij de broccoli. Maal de havermout in een blender tot grof meel en meng in een kom met het boekweitmeel, bakpoeder en zout. Meng in een andere kom de eieren, olie, yoghurt, azijn, honing en mosterd. Draai het vuur onder de broccoli uit. Meng de droge ingrediënten door elkaar, maak een kuiltje in het midden en giet daar de natte ingrediënten in. Doe het broccolimengsel erbij en spatel alles om. Roer niet te lang, daar worden muffins taai van. Schep met twee eetlepels het beslag op de papiertjes in de muffinvorm, schep ze lekker vol, alle beslag mag op. Bestrooi ze met een handje pompoenpitjes en bak ze in 20 min. goudbruin en gaar in de oven. Lekker als lunch mee naar school of op je thuiswerkplek….

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK