Broccoli – curry  

curry van broccoli met rijst

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ons Lelystadse citroengras is lekker om mee te stoven in een eenvoudige curry. Samen met kokosmelk en een paar kruiden tover je in een handomdraai iets smakelijks op tafel. Lekker met rijst of noedels en bijvoorbeeld gebakken blokjes tofu. Uiteraard kun je meer soorten groenten aan de curry toevoegen, zoals paprika, prei of wortel, maar zo simpel smaakt hij ook uitstekend.

Ingrediënten

  • 700 g broccoli
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 1 el kokosolie
  • 2 cm verse gember
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • ½ kurkumapoeder
  • 1 tl zout
  • 1 blik (400 ml ) kokosmelk
  • eventueel wat water

Bereidingstijd: 19 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel ui en knoflook, snijd ui in halve ringen en hak de knoflooktenen fijn. Schrap met een scherp mesje het velletje van de gember en snijd zo fijn als je kunt. Snijd de citroengrasstengel en schuine stukken, of pel het binnenste eruit en hak dat fijn en bind de rest samen met een touwtje: je stooft alles mee, maar niet alles kun je eten! Snijd de broccoli in roosjes, de stronk schil je en snijd je in plakjes. Smelt de kokosolie in een ruime pan en bak de ui glazig. Voeg knoflook, gember en citroengras toe en bak even mee. Vervolgens de droge kruiden en wat zout en de kokosmelk. Laat 5 min. pruttelen en voeg dan de stukjes broccolistronk toe. Doe een deksel op de pan en stoof 5 min. Daarna doe je ook de broccoliroosjes erbij en eventueel een schut water. Stoof met een deksel op de pan in ongeveer 8 min. net aan gaar.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK