Easy risotto met bleekselderij en peterselie

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Bleekselderij is superspul, ik gebruik het standaard in pastasaus, soep en vaak ook in salades, maar je kan ook gewoon de hele struik in één keer in stukjes hakken en er deze easy risotto mee maken. Oké, hij wordt smeuïger als je braaf veel roert en telkens een lepel bouillon toevoegt, maar soms ben ik daar te ongeduldig voor. En met wat minder roeren en dan een beetje vals spelen met een paar lepels ricotta, is dat nou erg?
Ingrediënten
- 1 struik bleekselderij (de kern bewaar je eventueel voor een soepje)
- 1 ui of een paar sjalotjes
- 1 bosje peterselie
- scheutje olijfolie
- 1 el boter
- 1 bouillonblokje
- 300 g risottorijst
- 1,2 liter water
- 2 el roomkaas of ricotta
- 2-3 el geraspte Parmezaanse kaas
- peper
- eventueel extra olijfolie
Bereiding
Pel en snipper de ui of sjalotjes. Was de bleekselderij, trek eventuele draden er uit en snijd in dunne boogjes. Het binnenste stuk met blaadjes bewaar je eventueel voor een soepje. Breng het water aan de kook in een pan en los hierin de bouillontablet op. Verhit wat olie en de lepel boter in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui glazig. Voeg de rijst toe en fruit tot alle korrels glanzen. Voeg dan ook de bleekselderij toe en bak even mee. Giet dan de bouillon erbij en oe een deksel op de pan. Roer regelmatig. Deze risotto wordt niet zo smeuïg dan wanneer je keurig telkens een soeplepel bouillon toe voegt en telkens roert, maar nu heb je tijd om nog een salade te maken of iets anders, ook best fijn. Was de peterselie en hak fijn, de gehakte steeltjes voeg je alvast toe. Na 20 min. haal je de deksel van de pan en check je of het al gaar is. Roer de ricotta, geraspte kaas en peterselie door de risotto en proef voor peper en zout. Serveer met eventueel wat extra olijfolie erover.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 394
- Volgende »