Hartige taart met witlof, salie en feta
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptOoit won ik een receptenwedstrijd met deze hartige taart, ik won een luxe messenset die ik nog steeds gebruik in mijn keuken. De zoutigheid van de olijven, feta en tomaat doen het heel goed met de witlof. En de salie geeft een verrassende toets. Gebruik niet te zuinig salie!
Ingrediënten
1 pakje bladerdeeg, 700 g witlof, 2 el zwarte olijven, 8-10 zongedroogde tomaten, 100-150 g feta, scheut olijfolie, 4 eieren, 0.5 dl sojaroom, 1 el maïzena, ½ tl gedroogde of 5 blaadjes verse salie (gesnipperd), peper & zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Week de tomaten in een kopje heet water. Maak de witlof schoon; snijd elke stronk in de lengte in kwarten en snijd de harde kern eruit. Snijd de bladen in grotere of kleinere stukken. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan en smoor hierin de witlof tot ze wat slinken. Geef wat peper & zout, let op, de tomaten en olijven zijn al zout, dus gebruik niet te veel!
Giet de tomaten af en snijd de ze in stukjes, snijd ook de olijven in fijne stukjes en bak ze een paar min. mee met de witlof. Zet het vuur uit als de witlof wat geslonken is en roer de salie erdoor. Klop de maïzena los met de room en breek er 4 eieren bij en klop het samen.
Vet een bakvorm in en bekleed met het bladerdeeg, prik gaatjes in de bodem. Roer het witlofmengsel door het eimengsel en verbrokkel de fetakaas er boven. Stort het mengsel in de vorm en strijk glad aan de bovenkant. Vouw de randen van het deeg tot de hoogte van de vulling.
Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 45 min gaar. Als de taart te donker dreigt te worden, kun je hem tussentijds afdekken met aluminiumfolie.
Lekker met een groene salade!
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »