Knolselderij uit de oven met hete saus

gebakken knolselderij uit de oven met pepersaus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ach er kan toch zoveel met deze wat onooglijke keukenvriend! Door de blokjes knolselderij te bestuiven met wat maïzena bakken ze extra knapperig in de oven. Lekker bij bijvoorbeeld rijst en gebakken tofu.

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1-2 el olie
  • 2 el maïzena

Voor de saus:

  • 1 peper
  • 1 grote teen knoflook
  • 3 el olie
  • 1 el azijn
  • 1 steranijs
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el sojasaus
  • 2 tl maïzena

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de knolselderij in dikke plakken en schil deze (de schil kan je gebruiken om een bouillon van te trekken). Snijd de plakken in gelijke, niet te kleine blokken. Hussel in een kom om met de olie en bestrooi dan met maïzena. Leg op een bakplaat en schuif de oven in voor 20 min, keer halverwege een keer.  Snijd de peper in stukjes (verwijder eventueel zaadjes en zaadlijsten). Pel het teentje knoflook en snijd in stukjes. Verwarm de olie in een steelpan en fruit peper en knoflook kort aan. Doe er dan de azijn, sojasaus, ahornsiroop, steranijs en 100 ml water bij en laat 10 min. zachtjes koken. Giet het mengsel door een zeef en bind met een beetje maïzena, dat je eerste ven met een lepel water hebt gemengd. Server de saus over de knolselderij.