Provençaalse ratatouille
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Doe de ratatouille-rim-bim….ken je dat lied? Hoe dan ook, ratatouille is eenvoudig en lekker. Vooral als je hem langzaam een uur of langer laat sudderen, wordt hij extra lekker! Met wat komijn, cayennepeper en koriander krijgt hij een wat Arabisch tintje, ook lekker. Serveer met rijst, pasta of vers brood.
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 paprika
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 1 blik tomatenstukjes
- 1 blik kikkererwten
- snuf kristalsuiker
- 1 tl tijm
- handvol verse peterselie of basilicum
- peper en zout
Bereiding
Snijd de aubergine en courgette in halve plakjes en bestrooi ze met zout. Laat in een vergiet een 20 min. zweten. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel vast de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Spoel de aubergine en courgette af en dep droog met een schone theedoek. Verhit een scheut olie in een grote gietijzeren pan op matig vuur. Voeg de aubergine toe en bak deze tot ze wat slap worden, maar niet bruin. Schep uit de pan en zet even apart. Doe weer een scheut olie in de pan en bak dan de courgette. Ook die zet je even apart en dan bak je de ui, knoflook uit de pers en paprika. Als de paprika zacht wordt voeg je de courgette, aubergine en tijm toe en schep alles voorzichtig door elkaar. Voeg dan de tomatenstukjes en de suiker erbij en wat p&z. Laat minimaal een half uur sudderen, op heel zacht vuur, 1½ tot 2 uur is nog beter. Roer af en toe en doe het deksel schuin op de pan als het te vochtig is, zodat er wat vocht kan inkoken. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en warm ze de laatste 10 min. mee. Hak peterselie en/of verse basilicum en roer dit tot slot door de ratatouille.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »