Romige bloemkoolsoep met tijm

Deze bloemkoolsoep is aardig vullend, maar als je nu een klein beetje serveert, in een mooi glaasje, heb je wél de smaakbeleving maar blijft er genoeg trek over voor een vervolg van de maaltijd. Het is supersimpel! Met een blender in plaats van een staafmixer wordt je soepje echt heel zacht van smaak, of misschien heb jij wel een ouderwetse roerzeef, dat kan ook. De knapperige pitjes voegen echt iets toe!

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 800 ml water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 250 ml plantaardige room, bijvoorbeeld sojaroom
  • paar takjes verse tijm
  • 1 tl rasp van citroenschil
  • 2-3 el pompoenpitten
  • scheutje olijfolie
  • peper

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Pel ui en knoflook en snipper fijn. Snijd het groen van de bloemkool, snijd in roosjes en was. De stronk doet ook mee, in stukken. Doe een scheut olijfolie in de pan en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook toe en ris blaadjes van 2 takjes tijm. Bak 1 minuutje en voeg dan de bloemkool, bouillonblokjes en water toe. Breng aan de kook en kook 15 min. Rooster intussen de pompoenpitjes in een droge koekenpan tot ze gaan knapperen en laat afkoelen op een bordje. Als de bloemkool zacht is, pureer je de soep. In een blender wordt hij heel zacht. Voeg de room toe en citroenrasp. Proef en maak op smaak met peper en misschien een kneepje citroensap. Serveer warm in kleine glaasjes met wat verse tijm en pompoenpitjes.