Salade van spinazie en bataat
Frisse blaadjes, zoute kaas en zachte bataat, dat is een fijne combinatie. In dit jaargetijde salade eten vraagt om wat meer vulling of iets zoetigs, deze salade komt daar aan tegemoet. Lekker als lunch met wat goed brood erbij, of als gevulde salade bij een diner.
Ingrediënten
- 400 g bataat (zoete aardappel)
- 1 portie spinazie (ongeveer 250 g)
- eventueel 1 rode paprika
- 2 takjes rozemarijn
Voor de dressing:
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- 1 el balsamicoazijn
- 3 el goede olijfolie
- ½ tl zout
- peper uit de molen
Verder:
- 50 g noten (cashew, pecan, amandel)
- 100 g feta
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bataten met een dunschiller en snijd in blokjes van ongeveer gelijke grootte. Hussel ze om met wat olie en leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal. Ris de naaldjes van 1 of 2 takjes rozemarijn en hak grof. Strooi over de bataat en schuif de oven in. Bak de bataat in 20 min. zacht, hussel halverwege een keer om. Was de spinazie en zwier droog, snijd eventueel grof. Snijd paprika in stukjes, feta in blokjes. Rooster de noten tot ze een beetje kleuren in een droge koekenpan, stort ze daarna op een bordje. Meng in een ruime kom de mosterd, honing, p&z en balsamico tot een egaal mengsel en roer er dan de olie door. Laat de bataat een beetje afkoelen voor je ze door de dressing mengt. Vervolgens de paprika en spinazieblaadjes erdoor husselen en bestrooien met de nootjes en feta.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 406
- Volgende »
