Spitskool met kruidige kikkererwten

gestoofde spitskool met gebakken kikkererwten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij met rozemarijn uit de oven

Heb je tijd?

Bekijk het recept

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Spitskool is zo’n lekker snel klaar groente en wat lichter dan andere koolsoorten. Ik maak graag combinaties met peulvruchten en kikkererwten zijn één van mijn favorieten. Dit recept is beslist niet ingewikkeld. Het gerookte paprika poeder is geeft lekker veel smaak! Combineer met bijvoorbeeld met rijst of een ander graan en misschien nog een sausje, zoals een kerriesaus, tomatensaus of een frisse chimichurri. (bosje koriander, sjalotje, kleine stukje peper, citroensap, olie, zout).

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 2 blikken kikkererwten
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl kerrie
  • 1 tl zout
  • royale scheut olie

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Spoel de spitskool af en verwijder lelijke blad. Verwarm een flinke scheut olie in een grote koekenpan en kieper de kikkererwten er in. Bestrooi met de kerrie, gerookt paprikapoeder en zout en bak ze, telkens even omscheppend, tot ze hier en daar een beetje krokant worden. (In de oven roosteren kan ook). Snijd een klein stukje van de stronk af en snijd dan doormidden en in parten van min of meer gelijke dikte. Verwarm een scheutje olie in een tweede koekenpan of ruime pan en bak hierin de parten kool, laat ze een beetje kleuren en keer ze voorzichtig. Zet het vuur laag, doe er een scheutje water bij en laat ze met een deksel op de pan gaar stoven. Serveer de kikkererwten bij de kool.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Spruitjestaart met blauwe kaas

Verstop ze een beetje feestelijk

Bekijk het recept

Kruidige rode bietensoep

kruidige bietjessoep

Laat het maar guur zijn buiten

Bekijk het recept