Bieten-kikkererwtenburgers
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Lekker makkelijk voorbereiden, zo’n ovenschotel!
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 405
- Volgende »
De meningen er over waren verdeeld, maar ze zijn zeker door de test gekomen (4 van de 5 stemmen vóór). deze bietenburgers. Dat stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken, want zo’n broodje met een burger en sla, dat is gewoon leuk eten. En het is fijn als dat ook gewoon vegetarisch, zelfgemaakt, zonder onduidelijke toevoegingen, kan, toch? Extra lekker met zelfgemaakte knoflooksaus, gewoon wat dikke yoghurt en mayo mengen met knoflook uit de pers, wat p&z en misschien een snufje dille of heel fijn gehakt vers groen. Dat helpt zelfs die laatste twijfelaar over de drempel.
Ingrediënten
- 3 rauwe bieten (ongeveer 500 g)
- 150-175 g havermout
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 blik (400 g) kikkererwten
- 2 eieren
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl Italiaanse kruiden
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- ½ tl komijnpoeder
- 1½ tl zout, peper naar smaak
- 1 el azijn
- olie om te bakken
Bereiding
Schil de rauwe bieten met een dunschiller en rasp ze in de keukenmachine, samen met de kikkererwten, ui en knoflook Ik deed daarna het hakmes in de machine en maakte het nog fijner, misschien wil jij het liever wat grover, dat kan denk ik ook. Meng er de kruiden, p&z, eieren en havermout door, kijk of je alles (of misschien wat meer) nodig hebt, maar het wordt nog dikker als je het een half uurtje laat staan. Dat is een belangrijke stap die je niet moet overslaan. Vorm nu de burgers van het bietenmengsel, als het mengsel te los is, voeg dan nog wat havermout toe. Verhit een grillpan op het vuur. Grill de bietenburgers ongeveer 5 min. aan elke kant, op niet al te hoog vuur, want ze moeten wel gaar worden van binnen! Gewoon in een koekenpan kan natuurlijk ook. Lekker op een broodje met ijsbergsla, uiringen en wat je verder nog op een burger lekker vindt!
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Lekker makkelijk voorbereiden, zo’n ovenschotel!
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 405
- Volgende »
