Geroosterde pompoen-paprikaquiche met geitenkaas

pompoentaart

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Aardappels met rozemarijn

Net even anders uit de oven

Bekijk het recept

Tuurlijk, je kunt een pompoen uithollen voor een mooie Halloween- of Sint Maarten lantaarn, je kunt er soep mee maken, maar ook in deze quiche smaakt hij super!

 

Ingrediënten

6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), of maak zelf deeg, zie de beschrijving onderaan dit recept, 10 zongedroogde tomaten, ½ pompoen, 1 rode paprika, 1-2 rode uien, 3 el olijfolie, 1 teen knoflook, 1 el honing, 125 g verse geitenkaas, beetje peterselie, p&z, Wil je zelf deeg maken:, 300 g bloem, 150 g boter, snuf zout, 1 ei, 2-3 el koud water

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Week de tomaten in een kopje heet water. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het deeg uit om te ontdooien. Pel ui en knoflook, snijd de ui in partjes. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Bekleed de bakvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem. Hak de tomaten in kleine stukjes en strooi over de bodem. Verwijder met een lepel de zaden en de pitten uit de pompoen en snijd de pompoen in blokjes of dunne schijfjes. Schep in een schaal de gesneden pompoen met de paprika, ui, olijfolie, knoflook uit de pers, honing en p&z naar smaak. Verdeel de groenten over de deegbodem. Verkruimel de geitenkaas grof boven de quiche. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met fijngehakte peterselie.

Zelf deeg maken:
Meng de bloem, boter, zout, ei en 2 el water in een kom tot een mooi deeg. Is het nog wat kruimelig, voeg dan de derde el water toe. Het deeg moet stevig zijn, maar niet té droog. Verpak het deeg in keukenfolie en laat het 30 min. rusten in de koelkast. Rol het uit met een deegroller tot een lap.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK