Raap in Franse stijl
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Na de experimenten met koolraap Bolognese en tarte tatin van raapjes, nu een heel ‘basic’ bereiding met raap. Met de kleine raapjes smaakt het natuurlijk anders dan met de grote koolraap, maar het recept kan voor allebei. Als je wilt kun je met de stukjes raap ook nog aardappels meestoven, wij aten het zelf heel verrassend met die leuke rode linzenpasta, ook niet gek.
Ingrediënten
1 koolraap of 700 g raapjes, 2-3 sjalotten of 2 kleine uien, 2 teentjes knoflook, 1 el boter, 2 el olijfolie, 4 takjes verse tijm of 1 tl gedroogde, 1 laurierblad, 1 el witte wijnazijn, p&z, ¾ el Franse mosterd, 2 volle el crème fraîche, 2 à 3 el fijn geknipte peterselie.
Bereiding
Schil de raap of raapjes en snijd in blokjes of parten, ongeveer 2x2cm. Pel knoflook en ui of sjalot. Snipper de uien fijn en hak de knoflook heel fijn. Verhit de boter en olie in een ruime pan met een dikke bodem. Fruit de ui enkele minuten op laag vuur, zonder te kleuren, bal dan ook de knoflook kort mee. Voeg de in stukken gesneden raap toe en bak de groenten enkele minuten op niet te hoog vuur. Een paar keer omscheppen en heel licht laten kleuren. Geef ze wat p&z en voeg tijm, laurierblad en lepel azijn toe. Dan nog een ½ kopje water toevoegen en de groenten met het deksel op de pan heel zachtjes gaar stoven, laat de vloeistof maar net bubbelen. Sudder zo ongeveer 20 min., controleer regelmatig. Laat ze niet stuk koken, net gaar is goed. Draai het vuur uit en roer de mosterd en crème fraîche door de groenten. Proef voor p&z en strooi tot slot de peterselie over het gerecht. Heerlijk met rundvlees en aardappels, maar ook met pasta heel verrassend!
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »