Bosbietjes met sinaasappel, rucola en gebakken feta
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 376
- Volgende »
Nieuwe bietjes, wat een traktatie! Je kunt het loof ook eten, heel fijn gesneden eet je het zelfs rauw, maar ook gestoofd , zoals je met spinazie doet, is het erg lekker. Bietjes zijn familie van spinazie, dus zo gek is het echt niet wat ik hier vertel. De combinatie met sinaasappel is in veel groentegerechten lekker, ook koolachtigen smaken goed met sinaasappel, en venkel natuurlijk ook. In dit gerecht geeft de sinaasappel een lekkere frisse toets aan de zoete bietjes. De gebakken feta maakt het tot een gerecht dat je met een gerust hart op een etentje kunt presenteren, maar als je niet veel tijd hebt, kun je natuurlijk ook gewoon blokjes feta erbij serveren in plaats van ze te bakken. Andere opties zijn gerookte vis of kikkererwten om de salade wat meer te vullen. De rucola ontbreekt op de foto, maar is er wel erg lekker bij!
Ingrediënten
- 1 bos bietjes met loof,
- 1 flinke ui
- kneepje citroensap
- scheutje olie
- 1 sinaasappel
- p&z
- handje rucola
- eventueel wat peterselie of dille
- 1 pakje (100g) feta
- 1 el bloem
- 1 eiwit
- 2 el paneermeel
- 5 el olie
Bereiding
Pel de ui en snijd in stukjes. Was de bosbietjes goed en snijd het loof eraf. Was ook het loof en snijd in stukjes, probeer steeltjes en blad apart van elkaar te houden. Van de bietjes snijd je wortelaanzet en schil je de bobbelige delen, de dunne huid van verse bietjes hoef je niet te schillen. Snijd daarna in kleine blokjes. Verwarm de olie in een ruime pan, fruit de uien glazig en voeg dan de bietjes toe. Bak 5 min., schep af en toe om. Schil de sinaasappel en snijd in stukjes, vang het sap op. Voeg de steeltjes van het bieten toe aan de pan, een kneepje citroensap, de stukjes sinaasappel en het sap. Stoof een minuut of 5 en voeg dan tot slot het bietenblad toe en wat p&z. Stoof tot het blad gaar genoeg is. Snijd intussen de feta in blokjes en dep ze droog met een keukenpapiertje. Zet 3 borden klaar op het aanrecht. In de eerste doe je de bloem, in de tweede klop je met een vork 1 eiwit los (het geel bewaar je voor een ander gerecht, onder een beetje water in de koelkast), in de 3e doe je het paneermeel. Haal de blokjes feta eerst door de bloem, dan door het eiwit en tot slot door het paneermeel. Bak ze voorzichtig in een bodem hete olie. Serveer de bietjes als een warme salade op een bedje van rucola en strooi de blokjes feta erover. Een beetje dille of peterselie is er ook lekker bij.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 376
- Volgende »