Venkel uit de oven met tomaat -II
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 376
- Volgende »
Venkel en tomaat, ik eet ze heel graag samen. Het zuurtje van de tomaat past perfect bij het wat zoetige van de venkel. Al eerder maakte ik venkel uit de oven, de smaak is weer anders als je hem eerst even voorkookt in water met wat zout, een beetje sappiger blijft het, ook lekker. Klassieke combi bij ons thuis is rijst en witte vis, maar iets anders kan natuurlijk ook. Lamsvlees is fantastisch, maar een bonengerecht ook, bv. gebakken zwarte bonen of een linzenstoof. Kies wat jou lekker lijkt!
Ingrediënten
- 700 g venkel
- beetje citroensap
- 150 g kleine tomaatjes
- 1 teen knoflook
- olijfolie
- p&z
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de venkel schoon en snijd in grove stukken, bewaar wat groen voor garnering. Breng een pan water aan de kook met een lepeltje zout en een kneepje citroensap en kook de venkelstukken 5 min. voor, giet dan af in een vergiet. Knijp een teentje knoflook in een klein kommetje en roer daar een paar lepel olijfolie door. Doe de venkel in een lage ovenschaal en hussel ze om met de knoflook-olie. Was de tomaatjes en verdeel ze over de venkel. Strooi er wat p&z over en schuif nog 15 min. de hete oven in. Strooi het fijngehakte groen er over en serveer.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 376
- Volgende »