Andijvie clafoutis
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptDeze week in de avonturenreeks met andijvie, een clafoutis. Een clafoutis is eigenlijk meestal een toetje, met bijvoorbeeld kersen, gebakken in een soort pannenkoekenbeslag. Je kunt met dit beslag echter ook prima een hartige variant maken, met bijvoorbeeld andijvie en kaas! Lekker met een frisse salade erbij, als lunchgerecht of lichte avondmaaltijd.
Ingrediënten
1 kleine krop andijvie, scheutje olie, 3 eieren, 125 g bloem, 250 ml melk, p&z, 150 g belegen kaas, handvol hazelnoten of andere nootjes, p&z
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maak de andijvie schoon en snijd in dunne reepjes. Verwarm in een ruime pan een scheutje olie en laat de andijvie wat slinken in de pan. Stort daarna in een vergiet en laat goed uitlekken, te veel vocht is rampzalig voor clafoutis. Maak het beslag: klop de drie eieren schuimig, voeg kloppend de bloem toe en klop er geleidelijk de melk doorheen en wat p&z. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat olie. Giet een flinke laag van het beslag in de vorm, en laat die in 5 min. in de oven stollen. Hak intussen de nootjes grof en snijd de kaas in blokjes. Druk het vocht met een lepel uit de andijvie en spreid het dan uit over het gestolde beslag in de taartvorm. Strooi de nootjes erover, giet de rest van het beslag erover en spreid ten slotte de stukjes kaas erover uit. Bak de clafoutis in ongeveer 40 min. mooi lichtbruin. Is bloedheet lekker, maar ook lauw.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »