Bloemkool soep
Soep, altijd goed en o zo makkelijk! Deze bloemkoolsoep is kruidig en zacht tegelijk. Voor de foto gaan de credits naar mijn buren, wiens kinderen wekelijks bloemkool eten (van Kievit, jawel!), echte Hollandse pot willen zij. Mijn bloemkool zat al in de soep, maar de foto dreigde wat flets te worden. “Eh, buurvrouw, heb je misschien een bloemkool voor mij te leen? ” Dat kopje suiker kan echt niet meer!
Ingrediënten
1 flinke bloemkool, 2 uien, 3 tenen knoflook, 1 el gemalen komijn, 1 tl kaneel, 400 ml kokosmelk, 1 groente-bouillontablet, 2 el olijfolie, 50 g boter, 1 tl (pikant) paprikapoeder, 2 el zonnebloempitten
Bereiding
Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een pan en bak de ui op middelhoog vuur goudgeel. Voeg knoflook, kaneel en komijn toe en bak 5 min. mee. Was intussen de bloemkool en snijd hem in stukken. Het groen mag naar je konijn, de stronk snijd je gewoon in stukken en kook je ook mee, die is ook heel lekker. Voeg de bloemkool toe en bak kort mee. Los intussen de bouillontablet op in 4 dl water en voeg die, samen met de kokosmelk, toe aan de bloemkool. Laat 20 min. koken, tot de bloemkool zacht en gaar is. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze geuren en laat afkoelen op een bordje. Verhit daarna de boter (margarine mag ook) in dezelfde pan op middelhoog vuur. Laat al roerend de boter lichtbruin kleuren, pas op dat hij niet verbrandt. Roer er het paprikapoeder doorheen en haal van het vuur. Je kan hem ook pittig maken met wat chilipoeder, als je alleen milde paprika in huis hebt. Pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng op smaak met p&z. Serveer de soep met wat zonnebloempitten en paprikaboter erover.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 372
- Volgende »